5 Τρόποι να εντάξετε τους ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητά σας

5 Τρόποι να εντάξετε τους ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητά σας

 Η νέα χρονιά έχει ήδη μπει δυναμικά και είναι ευκαιρία για νέους στόχους και για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ξεκινώντας με μικρές αλλαγές στη διατροφή, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα ζωής και την υγεία σας. Οι ξηροί καρποί δεν μπορούν να λείπουν από ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο, γι’ αυτό παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5 εύκολους τρόπους για να εντάξετε τους ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητά σας.

 Στο πρωινό

Τι καλύτερο από ένα νόστιμο και θρεπτικό ξεκίνημα για να πάει καλά η μέρα; Όποιες κι αν είναι οι πρωινές διατροφικές σας συνήθειες, οι ξηροί καρποί συνδυάζονται με όλα! Αν θέλετε ένα super θρεπτικό πρωινό, μπορείτε να φτιάξετε γιαούρτι με μέλι, porridge ή ένα acai bowl και να το απολαύσετε με λαχταριστούς ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα. Ένα πρωινό, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία που αξίζει να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας. Αν πάλι το πρωί είστε πιο… βιαστικοί, ή δεν σας αρέσουν τα μεγάλα γεύματα, συνοδεύστε τον καφέ ή τον χυμό σας με λίγους ξηρούς καρπούς για extra ενέργεια.

 Στο γραφείο

Οι περισσότεροι, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στον χώρο εργασίας. Γι’ αυτό χρειάζεται πάντα ένα γευστικό σνακ στην τσάντα μέχρι το κυρίως γεύμα. Οι πρακτικές και μοντέρνες συσκευασίες της Nutriscious θα γίνουν ο καλύτερός σας ‘’συνεργάτης’’ στη δουλειά δινοντάς σας την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε τη μέρα σας και να πετύχετε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς στόχους. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι οι ξηροί καρποί είναι ‘’ενεργειακές βόμβες’’, που αναπληρώνουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα νιώσετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν στο γραφείο, δοκιμάστε λίγα αμύγδαλα ή καρύδια και συνεχίστε δυναμικά την ημέρα σας.

 Στον δρόμο

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλές διαδρομές από τη μια δραστηριότητα στην άλλη έχουν ως αποτέλεσμα συχνά να παραλείπονται τα ενδιάμεσα γεύματα, τα οποία, όμως, είναι πολύ σημαντικά για μια ισορροπημένη διατροφή. Αν είστε ‘’κολλημένοι’’ στην κίνηση, αν βιάζεστε να προλάβετε το ραντεβού σας, ή αν πηγαίνετε από το σχολείο κατευθείαν στο φροντιστήριο, μπορείτε να έχετε πάντα και παντού μαζί σας μια συσκευασία ξηρούς καρπούς. Οι συσκευασίες της Nutriscious, έχουν δημιουργηθεί με φροντίδα και μελέτη ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του καθημερινού σας προγράμματος. Περιέχουν 7 μερίδες των 30 γραμμαρίων, για να τις έχετε μαζί σας κάθε μέρα όπου κι αν βρίσκεστε.

 Στη διασκέδαση

Διασκέδαση και υγιεινή διατροφή… πάνε μαζί! Στο ποτό, στη βόλτα, στο σινεμά και στα πάρτι, οι ξηροί καρποί είναι η καλύτερη ‘’παρέα’’. Ποιος δεν έχει απολαύσει το αγαπημένο του ποτό μαζί με ένα μιξ ξηρών καρπών; H Nutriscious έχει την καλύτερη πρόταση για να συνοδεύσετε το ποτό σας: Φιστίκι Κελυφωτό Ψίχα Ψημένο με Λεμόνι & Αλάτι. Η ιδιαίτερη και ελαφρώς πικάντικη γεύση του θα απογειώσει τις πιο χαρούμενες στιγμές σας! Αν έχετε πάρτι στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε μικρά μπολ με μιξ από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια. Εύκολο, υγιεινό και νόστιμο!

 Στο βραδινό

Αν θέλετε ένα υγιεινό και νόστιμο βραδινό χωρίς πολλές θερμίδες, τότε μια καλή ιδέα είναι σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά και ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί είναι η τέλεια προσθήκη σε συνταγές με κρέας, ζυμαρικά ή ψάρι, εξυψώνοντας γευστικά κάθε πιάτο. Οι ξηροί καρποί αποτελούν ταυτόχρονα μια νόστιμη και θρεπτική λύση για την καταπολέμηση της… βραδινής λιγούρας! Αντί για γλυκό ή επεξεργασμένα τρόφιμα, ετοιμάστε από το Σαββατοκύριακο μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ή energy balls με ξηρούς καρπούς και βρώμη. Φροντίστε να έχετε προετοιμάσει επαρκή ποσότητα για όλη την εβδομάδα, και σίγουρα, θα έχετε το πιο γευστικό σνακ για όλες τις μέρες.

Στην Nutriscious θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων ξηρών καρπών, ελληνικής παραγωγής που διαλέγονται προσεκτικά με φροντίδα και αγάπη μέχρι να φτάσουν σε εσάς.

 Πηγή: onmed.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published