Αμύγδαλα: Η νο1 επιλογή για σνακ την περίοδο της άνοιξης

Αμύγδαλα: Η νο1 επιλογή για σνακ την περίοδο της άνοιξης

Σίγουρα υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που νιώθετε πως θέλετε να τσιμπήσετε κάτι μικρό ενδιάμεσα από τα γεύματά σας, χωρίς να σας φουσκώνει. Mια καλή και υγιεινή λύση για να διαχειριστείτε την πείνα σας είναι οι ξηροί καρποί. Αν τώρα που είναι και η περίοδος της άνοιξης αναζητάτε κάτι γευστικό, γρήγορο και ελαφρύ μια μικρή συσκευασία με αμύγδαλα θα αποτελούσε ιδανική επιλογή και μια πραγματικά διατροφική υπερδύναμη.

Τα αμύγδαλα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά της άνοιξης. Πέραν των θρεπτικών τους συστατικών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και μετάλλων αποτελούν και ένα εύκολο σνακ σε περίπτωση που σας πιάσει λιγούρα όταν είστε στη δουλειά, στο γυμναστήριο ή στο δρόμο. 

Μέσα από τις έξυπνες συσκευασίες της Nutriscious που περιλαμβάνουν ατομικά σακουλάκια με αμύγδαλα βάσει εβδομαδιαίας κατανάλωσης, μπορείτε να προμηθευτείτε τους αγαπημένους καρπούς και για έναν ολόκληρο μήνα. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην τσάντα σας, στο συρτάρι του γραφείου σας, στο κομοδίνο σας ή ακόμα και στο αυτοκίνητο.

Γιατί τα αμύγδαλα αποτελούν τη νο1 επιλογή για σνακ;

  1. Προσφέρουν μια τεράστια ποσότητα θρεπτικών συστατικών

Τα αμύγδαλα προσφέρουν μια τεράστια ποσότητα θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ τα λιπαρά που περιλαμβάνουν είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, δηλαδή τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά. Αυτά τα λιπαρά μπορούν να εμφανίσουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες και να βοηθήσουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. 

  1. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά

Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτική βλάβη. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να προστατεύσουν από το οξειδωτικό στρες το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βλάψει τα μόρια στα κύτταρά σας και να συμβάλει στη φλεγμονή, στη γήρανση αλλά και σε ασθένειες.

  1. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε

Τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε στον κόσμο. Η βιταμίνη Ε είναι μια οικογένεια λιποδιαλυτών αντιοξειδωτικών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά τείνουν να συσσωρεύονται στις κυτταρικές μεμβράνες του σώματός μας, προστατεύοντας τα κύτταρα από οποιαδήποτε οξειδωτική βλάβη. Όπως είναι φυσικό η πρόσληψη της βιταμίνης Ε συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων ανίατων ασθενειών.

  1. Ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και κατά συνέπεια τα άτομα με διαβήτη. Επομένως, αυτοί οι καρποί είναι κατάλληλοι για τα άτομα αυτά καθώς εκτός του ότι ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα είναι επίσης χαμηλοί σε υδατάνθρακες αλλά πλούσιοι σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. 

  1. Ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης

Τα αμύγδαλα μπορούν να ρυθμίσουν τα υψηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών LDL ή αλλιώς την «κακή» χοληστερόλη στο αίμα σας, που είναι από τους πιο γνωστούς παράγοντες κινδύνου.

Σύμφωνα με κάποιες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας και στη βελτίωση της υγείας.

  1. Συμβάλλουν στη μείωση του βάρους

Αν και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θερμίδες, η κατανάλωσή τους δεν φαίνεται να προάγει την αύξηση βάρους. Μερικές μελέτες μάλιστα υποδηλώνουν το αντίθετο, δείχνοντας ότι τα αμύγδαλα μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει διότι οι ξηροί καρποί ακόμα και σαν σνακ προσφέρουν ένα αίσθημα πληρότητας στον οργανισμό.

  1. Βοηθούν στον «καλό» ύπνο

Τα αμύγδαλα επειδή ακριβώς αποτελούν μια καλή πηγή μαγνησίου, ασβεστίου και μελατονίνης έχει αποδειχθεί σύμφωνα με μελέτες πως μπορεί να είναι καλά για τη μυϊκή χαλάρωση και την ποιότητα του ύπνου. 

Στη Νutriscious θα ανακαλύψετε υγιεινά και θρεπτικά αμύγδαλα μοναδικής ποιότητας και καλλιέργειας μέσα από «έξυπνες» ατομικές συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τα διατηρείται φρέσκα και να τα έχετε μαζί σας παντού! 

Πηγή: mednutrition.gr, iatronet.gr, onmed.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published