Back to work με τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς

Back to work με τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από πολυήμερες διακοπές δεν έχει συχνά και τα πιο θετικά συναισθήματα. Όσο και να έχετε ξεκουραστεί και να έχετε χαλαρώσει, το πιθανότερο είναι να σκέφτεστε αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσετε το φθινόπωρο που έρχεται ή ακόμη και την πρώτη μέρα που θα γυρίσετε στο γραφείο. Ωστόσο, σημασία έχει ότι «γεμίσατε» τις μπαταρίες και είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε άγχος και deadline.

Όπως και να έχει, η επιστροφή στη δουλειά είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός, το οποίο όμως μπορεί να βελτιωθεί εάν κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και σας γεμίζουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές νόστιμες και υγιεινές όπως είναι οι ξηροί καρποί που θα σας φτιάξουν υποσυνείδητα τη διάθεση και θα σας δώσουν μια ώθηση ενέργειας για να αντιμετωπίσετε όλες τις υποχρεώσεις που έχετε μέσα στην ημέρα.

Αυτό γίνεται πιο εύκολο για εσάς επιλέγοντας τα προϊόντα της Nutriscious με τους πιο υγιεινούς και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς. Μάλιστα, μέσα από τις «έξυπνες» συσκευασίες μας μπορείτε να καταναλώσετε με μέτρο την κατάλληλη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης που χρειάζεται ο οργανισμός σας έτσι ώστε να τρέφεστε σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ποιους ξηρούς καρπούς να επιλέξετε;

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ένα θρεπτικό σνακ που επιλέγουν οι περισσότεροι στη καθημερινότητά τους, είτε πρόκειται για την δουλειά, την βόλτα ή το γυμναστήριο. Γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλλιο, φώσφορο, σίδηρο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ένα αίσθημα πληρότητας που θα σας απαλλάξει από τυχόν λιγούρες μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με έρευνες είναι καλό να γνωρίζετε πως μόνο 5 αμύγδαλα ισοδυναμούν σε επίπεδο ασβεστίου, με ένα ποτήρι γάλα.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς που καταναλώνουν χιλιάδες παγκοσμίως. Λόγω της μεγάλης αντιοξειδωτικής τους δράσης και των αντιφλεγμονωδών ω-3 λιπαρών οξέων που παρέχουν στον οργανισμό σας μπορούν να σας γεμίσουν ενέργεια και παράλληλα να σας βοηθήσουν στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως είναι η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης, η πρόωρη γήρανση κ.ά. Επίσης, σημαντικό, είναι το μαγγάνιο που περιέχουν διότι βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της περιόδου του γυναικείου φύλου.

Φιστίκια

Τα φιστίκια είναι ο κατάλληλος καρπός για να κάνετε την διατροφή στο γραφείο σας εύκολη υπόθεση. Με λιγότερες από 4 θερμίδες το κάθε φιστίκι είναι ένα αρκετά νόστιμο και υγιεινό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί παντού. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, τα καρύδια είναι πλούσια σε κάλιο αλλά και βιταμίνη Β6 που βελτιώνουν τη διάθεση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν θέλετε και ένα tip, προτιμήστε τα φιστίκια με κέλυφος έτσι ώστε να αναγκαστείτε να τρώτε πιο αργά, ρυθμίζοντας τις θερμίδες.

Γιατί είναι απαραίτητη η σωστή διατροφή στην εργασία;

Η δουλειά συχνά είναι αρκετά απαιτητική κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μπόλικη ενέργεια ώστε να είστε παραγωγικοί αλλά κυρίως να μη μείνετε νηστικοί και σας πιάσει ζαλάδα. Βέβαια, το μεγαλύτερο διατροφικό σφάλμα είναι η παράλειψη του πρωινού γεύματος καθώς εκείνη την ώρα ο οργανισμός ζητά ενέργεια για να ανταπεξέλθει στα «καθήκοντά» του, χωρίς καμία ανταπόκριση. Έτσι, καταλήγετε να αυξάνετε σημαντικά το αίσθημα της πείνας και να καταναλώνετε περισσότερες ποσότητες κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη να εφαρμόζεται στη ζωή και ειδικά στην εργασία με σκοπό να βελτιώσει και να ενισχύσει τον οργανισμό σας. Η προσθήκη των ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει με τα θρεπτικά τους συστατικά να λάβετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα και ακόμη και να αυξήσει την απόδοσή σας στον εργασιακό χώρο, μειώνοντας την πείνα και βελτιώνοντας το αίσθημα της συγκέντρωσης.

Στη Nutriscious μπορείτε τώρα να προμηθευτείτε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς για να τους έχετε στο γραφείο σε στιγμές αδυναμίας ή διαφορετικά απολαμβάνοντάς τους σε θρεπτικά και εξίσου υγιεινά γεύματα που θα πλαισιώσουν γευστικά μια απαιτητική σας μέρα.

Πηγή: coozina.gr, mednutrition.gr, hnbdiet.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published