Επιστροφή στο σχολείο με τους πιο δυναμωτικούς ξηρούς καρπούς

Επιστροφή στο σχολείο με τους πιο δυναμωτικούς ξηρούς καρπούς

Τι κι αν μπήκε ο Σεπτέμβρης και πλησιάζει η σχολική χρονιά, οι γονείς παραμένουν για άλλη μια φορά ανήσυχοι, σπεύδοντας να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά, ρούχα και παπούτσια για τη νέα σεζόν. Βέβαια, αν και προσπαθούν να τα προλάβουν όλα και μάλιστα στην ώρα τους συχνά παραμελούν το πιο σημαντικό απ’ όλα, το κομμάτι της διατροφής. 

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών αφού μέσω του οργανισμού τους λαμβάνουν όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να τραφούν, να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σωστά. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθούν μια υγιεινή και κυρίως θρεπτική διατροφή που θα την εφαρμόζουν ακόμα και στις σχολικές αίθουσες.

Εάν είστε μαθητής που μόλις επιστρέφει από το μάθημα ή κάποιος γονέας που προσπαθεί να σχεδιάσει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής για εσάς ή την οικογένεια σας ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό και τραγανό σνακ, τους ξηρούς καρπούς.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ξηροί καρποί για τα παιδιά;

  • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ένας διατροφικός δυναμίτης για τα παιδιά και ένα αρκετά εύκολο σνακ που μπορεί να ετοιμαστεί ανά πάσα στιγμή και να διατηρηθεί ακόμα και στο σχολείο. Όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί έτσι και τα αμύγδαλα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και κυρίως στα μονοακόρεστα που κάνουν καλό στην υγεία τους, μειώνοντας τις λιπαρές ουσίες. Επιπλέον, είναι ένα σνακ πλούσιο σε ασβέστιο που φροντίζει για την υγεία των οστών και των δοντιών κατά την παιδική ηλικία. Ακόμη, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών. 

  • Φιστίκια

Άλλο ένα πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ είναι τα φιστίκια, τα οποία μπορεί κάθε παιδί να απολαύσει, λαμβάνοντας ακόμα και μια μικρή ποσότητα από αυτά στο σχολικό διάλειμμα. Τα φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στοιχεία που προσφέρουν πολλά οφέλη στην καρδιά και στην πρόληψη των ασθενειών. Επίσης, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και μέταλλα αποτελούν μία «καλή» πηγή ενέργειας. Τέλος, άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι αποτελεί έναν μοναδικό ξηρό καρπό που περιέχει καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη και έτσι προλαμβάνει την ηλιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. 

  • Καρύδια

Τα καρύδια όσο απολαυστικά κι αν φαίνονται τόσο πιο θρεπτικά είναι. Γεμάτα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μεγάλες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων συμβάλλουν σε μια σωστή και θρεπτική διατροφή για τα παιδιά σας. Βέβαια, το πιο σημαντικό όφελος από τα καρύδια είναι η καλή λειτουργία της μνήμης και του εγκεφάλου που επιφέρουν περισσότερη συγκέντρωση και στοχοπροσήλωση στο σχολείο. Επομένως, ένα μικρό σνακ με καρύδια μεταξύ των διαλειμμάτων είναι αρκετό για να δυναμώσει τα παιδιά σας και να τους δώσει ένα επιπλέον boost ενέργειας για να συνεχίσουν την απαιτητική τους μέρα.

Πώς μπορείτε να τους εντάξετε στη διατροφή των παιδιών;

Οι ξηροί καρποί εκτός από νόστιμοι και υγιεινοί είναι ένα γρήγορο και εύκολο σνακ που μπορεί να καταναλωθεί σκέτο και να αποθηκευτεί παντού. Δεδομένου ότι τα παιδιά πολλές φορές δεν τρώνε όλο το φαγητό τους στο σχολείο και έτσι καταλήγετε αργότερα να το πετάτε στα σκουπίδια, με τους ξηρούς καρπούς θα μείνετε ήσυχοι, μιας και απλά θα αποθηκεύετε ένα σακουλάκι με τους αγαπημένους τους, απευθείας στη σχολική τους τσάντα.

Εναλλακτικά, οι ξηροί καρποί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συστατικό σε κάποιο από τα κυρίως γεύματά τους. Για παράδειγμα, ένας καλός τρόπος είναι να φτιάξετε μια μακαρονάδα και να προσθέσετε στη σάλτσα λίγο τριμμένους ξηρούς καρπούς ή διαφορετικά να τους χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη σε διάφορα κέικ ή μπάρες δημητριακών, που μπορούν έτσι να διατηρηθούν και για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Στη Nutriscious αναλαμβάνουμε εμείς για εσάς τη διατροφή του παιδιού σας παρέχοντας τους πιο δυναμωτικούς ξηρούς καρπούς στις πιο «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης και προσφέροντας παράλληλα την κατάλληλη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης έτσι ώστε να νιώθουν χορτάτα και γεμάτα ενέργεια στις σχολικές τους δραστηριότητες.

Πηγή: vita.gr, iatronet.gr, childit.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published