Ξηροί καρποί για μετά το workout

Ξηροί καρποί για μετά το workout

Μετά από μια έντονη γυμναστική, συχνά παρατηρείται ότι ο οργανισμός μας έχει ανάγκη για περισσότερο φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας καίει πολλές από τις θερμίδες που λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ωστόσο, κάποιες από αυτές τις θερμίδες θα πρέπει υποχρεωτικά να αναπληρώνονται αλλά με τροφές υγιεινές που έχουν να δώσουν τα κατάλληλα θρεπτικά εφόδια απέναντι σε ένα εξαντλητικό workout. 

Οι ξηροί καρποί είναι η ιδανική επιλογή για σνακ μετά την άσκηση καθώς έχουν να προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στοιχεία στον οργανισμό μας. Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμοι και τραγανοί συνίστανται επίσης και ως από τα πιο υγιεινά μικρογεύματα. Χάρη στις πλούσιες φυτικές τους ίνες, τις πρωτεΐνες, τα υγιεινά λιπαρά, τα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες και τα μέταλλα ενδείκνυνται προς κατανάλωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 

Βέβαια, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τροφές που είναι υψηλές σε θερμίδες έτσι και οι ξηροί καρποί θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο έτσι ώστε να αποφεύγεται μια πιθανή αύξηση του βάρους. Και επειδή στη Nutriscious έχουμε ήδη προνοήσει για αυτό, έχετε τη δυνατότητα να προμηθεύεστε τις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης που περιέχουν σε κάθε σακουλάκι ξεχωριστά την κατάλληλη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης.

Ποιους ξηρούς καρπούς είναι προτιμότερο να καταναλώνετε μετά το workout;

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς των τελευταίων χρόνων καθώς αποτελούν το τέλειο σνακ για όλα εκείνα τα άτομα που αναζητούν μια υγιεινή, πλούσια σε πρωτεΐνες, εναλλακτική επιλογή για κατανάλωση μετά το γυμναστήριο. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες καθώς επίσης και σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πλούσιο σε ψευδάργυρο. 

Ένα θρεπτικό σνακ, ιδανικό για μυϊκή ανάπλαση χάρη στις πρωτεΐνες, τα αμινοξέα και το ασβέστιο που περιέχουν. Μάλιστα, η ποσότητα ασβεστίου είναι περισσότερη από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Επομένως, από τη μία σας κρατούν χορτάτους και από την άλλη συμβάλλουν στην «επισκευή» των μυών και στη μετέπειτα αποκατάστασή τους.

Καρύδια

Τα καρύδια ή αλλιώς ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών είναι επίσης μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή που προτιμούν ακόμη και οι αθλητές μετά από μια έντονη άσκηση. Αν και είναι από τους υψηλότερους σε θερμίδες ξηρούς καρπούς είναι παράλληλα και από τους χαμηλότερους σε υδατάνθρακες. Ωστόσο, τα λιπαρά που περιέχουν είναι κατά κύριο λόγο πολυακόρεστα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Αυτό το πεντανόστιμο σνακ αποτελεί μια «καλή» πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών ουσιών όπως είναι οι φυτικές στερόλες, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία και ειδικά το σελήνιο και ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος και η βιταμίνη Ε. Μάλιστα, μια χούφτα από καρύδια μετά το workout μπορεί να σας προσφέρει τρομερή ενέργεια. 

Φιστίκια

Τα φιστίκια αποτελούν έναν από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς καθώς μπορούν με έναν εξαιρετικό τρόπο να αυξήσουν την ποσότητα των πρωτεϊνών στη διατροφή σας. Και καθώς περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη και παράλληλα υψηλά σε περιεκτικότητα καλίου που μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό μετά από προπόνηση.

Μοναδικά, λαχταριστά και άκρως απολαυστικά τα φιστίκια μπορούν να πλαισιώσουν το γεύμα σας μετά τη γυμναστική και να σας δώσουν σπουδαία οφέλη για την υγεία. Μερικά από αυτά είναι η μείωση του κοιλιακού λίπους χάρη στα υγιή λιπαρά και η προστασία της καρδιάς, γεμίζοντάς σας παράλληλα ενέργεια από τα πλούσια αντιοξειδωτικά τους στοιχεία.

Στη Nutriscious θα ανακαλύψετε τους πιο υγιεινούς και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς για να τους καταναλώνετε ως σνακ μετά από ένα εξαντλητικό workout έτσι ώστε να παίρνετε την ενέργεια που χρειάζεστε, λαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά τους συστατικά για την υγεία. 

Πηγή: onmed.gr, bodyperformance.gr.

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published