Ξηροί καρποί με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Ξηροί καρποί με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Στις μέρες μας ο σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής με στόχο την επάρκεια σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητος για μια απαιτητική καθημερινότητα. Για να έχετε, λοιπόν, κι εσείς τη δύναμη που χρειάζεστε θα πρέπει να τρέφεστε σωστά και υγιεινά έτσι ώστε να καλύπτετε κάποιες από τις βασικές σας ανάγκες όπως η πείνα, η ενέργεια, τα θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα τα μακροθρεπτικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος) και μικροθρεπτικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία).

Η προσθήκη των ξηρών καρπών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει με κάθε τρόπο να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την «οικοδόμηση» των οστών, των μυών και του δέρματος. Ένα άλλο επίσης πλεονέκτημα είναι ότι η πρωτεΐνη μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της πληρότητας, βοηθώντας σας να παραμείνετε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, αφενός έχετε ένα πεντανόστιμο και τραγανό σνακ κάθε στιγμή προς κατανάλωση και αφετέρου δημιουργείτε γερές και θεμελιώδεις βάσεις για μια πιο υγιεινή ζωή.

Ξηροί καρποί, πρωτεΐνη και vegan διατροφή

Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης για τους vegan ή για όσους απλώς θέλουν να αποκτήσουν πρωτεΐνη μέσα από μια διαφορετική πηγή από το κρέας ή τα γαλακτοκομικά. Χάρη στην πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, τις φυτικές ίνες και τα υγιεινά λιπαρά που περιέχουν αποτελούν ιδανική λύση προς κατανάλωση προκειμένου να λάβετε όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Άλλωστε, το σώμα μας χρειάζεται αμινοξέα και οι ξηροί καρποί μπορούν να μας τα προσφέρουν σε αφθονία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα νόστιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες σνακ και μια άκρως υγιεινή προσθήκη στα καθημερινά σας γεύματα. Είναι ένα γρήγορο γεύμα που ενσωματώνεται εύκολα στη διατροφή σας και αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, ειδικά για όσους τρώνε λίγα ζωικά προϊόντα ή και καθόλου.

Ποιοι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη;

 

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

 

Τα αμύγδαλα είναι στην πραγματικότητα ένας σπόρος που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και είναι επίσης γεμάτος με αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φυτικές ενώσεις που περιέχουν, μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό σας από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και το οποίο μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε γήρανση, καρδιακές παθήσεις και ορισμένες ακόμα ανίατες ασθένειες.

ΦΙΣΤΙΚΙΑ

 

Τα φιστίκια είναι οι σημαντικότεροι ξηροί καρποί από διατροφική και μαγειρική άποψη. Όπως και οι περισσότεροι, παρέχουν πολλές φυτικές πρωτεΐνες. Στην πραγματικότητα, τα φιστίκια έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από όλους τους ξηρούς καρπούς που καταναλώνονται συνήθως και αποτελούν μια από τις καλύτερες διατροφικές πηγές βιοτίνης, μιας βιταμίνης που βοηθά στη μετατροπή των τροφών σε αξιοποιήσιμη ενέργεια στο σώμα.

ΚΑΡΥΔΙΑ

 

Τα καρύδια είναι ένας νόστιμος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης. Χάρη στις λιπαρές ουσίες που είναι υγιεινές για την καρδιά βοηθούν στη πρόληψη και στη μείωση της εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων. Μάλιστα, φαίνεται να περιέχουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, με τη μορφή του α-λινολενικού οξέος (ALA), από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό και γι’αυτό θεωρούνται ως ο «βασιλιάς» όλων γενικά των ξηρών καρπών.

 

Η Nutriscious είναι η κατάλληλη εταιρεία που μπορεί να σας βοηθήσει μέσα από τα προϊόντα της να απολαύσετε τους πιο νόστιμους και ποιοτικούς ξηρούς καρπούς με σκοπό να τους εντάξετε στη διατροφή σας και να βάλετε την πρωτεΐνη στη ζωή σας. 

Πηγή: onmed.gr, healthandlife.gr, mednutrition.gr.

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published