Ξηροί καρποί στην παραλία

Ξηροί καρποί στην παραλία

Κι αυτό το καλοκαίρι οι περισσότεροι από μας θα το περάσουμε σε κάποια παραλία…

Και ενώ όλοι μιλούν για φαγητό που δεν πρέπει να καταναλώνουμε πριν κολυμπήσουμε, υπάρχει στην πραγματικότητα μια υγιεινή και ταυτόχρονα θρεπτική επιλογή που μπορούμε να προτιμήσουμε προκειμένου να είμαστε χορτάτοι και χαλαροί σε κάποια αγαπημένη μας παραλία.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν με διαφορά τη νούμερο ένα επιλογή για τη παραλία καθώς συμπεριλαμβάνουν στα θρεπτικά τους συστατικά στοιχεία, μια σημαντική πηγή «καλών» θερμίδων αλλά και ενέργειας. Επιπλέον, περιέχουν μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και φυτικών ινών, στοιχεία που είναι απολύτως απαραίτητα για την πρόσληψη των θερμίδων κατά τη διάρκεια ενός ζεστού καλοκαιριού.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα νόστιμο και εξαιρετικά υγιεινό σνακ που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε τσάντα ακόμα και αν δεν πρόκειται για τσάντα θαλάσσης. Χάρη στην «έξυπνη» συσκευασία τους μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας παντού και να τα απολαύσετε όποια ώρα της ημέρας θέλετε αφού μπορούν να διατηρηθούν και εκτός ψυγείου, χωρίς να αλλοιωθούν. 

Μιας και η ενέργεια είναι απαραίτητη στην παραλία καθώς κολυμπάτε και παίζετε διάφορα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας και δύναμης. Ποιες τροφές, όμως, είναι κατάλληλες για την παραλία;

Αμύγδαλα

Η πολύωρη αναμονή στην παραλία με τον καυτό ήλιο, το κολύμπι και το ατελείωτο παιχνίδι συχνά αφυπνίζει το αίσθημα της πείνας τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα αμύγδαλα αποτελούν την ιδανική λύση για σνακ στην παραλία καθώς είναι αφενός υγιεινά και θρεπτικά και αφετέρου άκρως χορταστικά. Επίσης, έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε ενώ παράλληλα έχουν καλά για την υγεία λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που δρουν ευεργετικά για την υγεία σας. 

Φιστίκια

Αν σκέφτεστε να περάσετε την ημέρα σας στην παραλία θα πρέπει να έχετε ήδη προνοήσει για κάποιο ελαφρύ σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Τα φιστίκια είναι κι αυτή μια αγαπημένη επιλογή για σνακ καθώς έχουν υψηλή διατροφική αξία και ιδιαίτερα νόστιμη γεύση. Συγκεκριμένα, περιέχουν ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι φυτικές ίνες, οι φυτικές πρωτεΐνες, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα ακόρεστα λιπαρά που μπορούν να βοηθήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία σας.

Καρύδια

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και μαζί του πλησιάζει και η στιγμή των πρώτων εξορμήσεων στα υπέροχα νησιά της Ελλάδας με τις ατέρμονες αμμουδιές κατά μήκος των ακρογιαλιών. Το μόνο που λείπει από αυτό το όμορφο σκηνικό είναι ένα μικρό και ελαφρύ σνακ όπως είναι τα καρύδια που θα σας συντροφεύσει σε κάθε στιγμή αδυναμίας. Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), πρωτεΐνες, φώσφορο, φυλλικό οξύ, χαλκό, κάλιο και μαγνήσιο, στοιχεία που θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας για περισσότερο κολύμπι.

Κι αν είστε από αυτούς που φέρνουν το ταπεράκι τους στη παραλία ή κάνουν διατροφή, υπάρχουν και εδώ «έξυπνες» λύσεις για να εντάξετε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τους προσθέσετε στη διατροφή σας είναι να τους χρησιμοποιήσετε είτε ολόκληρους είτε θρυμματισμένους ως γαρνιτούρα στη σαλάτα σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να φτιάξετε τις δικές σας θρεπτικές μπάρες δημητριακών ή τα δικά σας κουλουράκια χρησιμοποιώντας τα στην ψιλοκομμένη τους εκδοχή.

Αν λοιπόν, ετοιμάζεστε κι εσείς για κοντινές εξορμήσεις σε κάποια παραλία κοντά σε κάποιο καλοκαιρινό προορισμό, δεν έχετε παρά να πάρετε μαζί σας, την τσάντα θαλάσσης, το αντηλιακό, την πετσέτα σας και τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς από τη Nutriscious έτσι ώστε να απολαύσετε ξέγνοιαστα και υγιεινά τις καλοκαιρινές σας διακοπές. 

Πηγή: mednutrition.gr, itrofi.gr, mamapeinao.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published