Ξηροί καρποί: Το superfood των αθλητών

Ξηροί καρποί: Το superfood των αθλητών

Οι ξηροί καρποί, συχνά χαρακτηρίζονται ως superfoods, δηλαδή, υπερτροφές. Είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ω3 λιπαρά οξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στους αθλητές. Οι αθλητές, είτε ασχολούνται επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με κάποιο άθλημα, έχουν ανάγκη από μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που θα δώσει στον οργανισμό τους την ενέργεια και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. 

Η ζωή των αθλητών αποτελείται από σκληρές προπονήσεις, έντονη καθημερινότητα και αγώνες γι’ αυτό πρέπει πάντα να φροντίζουν για τη φυσική τους κατάσταση ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.

Οι ξηροί καρποί είναι ο καλύτερος σύμμαχος ενός αθλητή. Αποτελεί ένα υγιεινό σνακ που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού.

Ο καλύτερος φίλος των αθλητών είναι η πρωτεΐνη, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Η πρωτεΐνη βρίσκεται σε πολλές τροφές, κυρίως ζωικής προέλευσης. Ωστόσο, μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικής προέλευσης είναι τα καρύδια. Είναι το καλύτερο σνακ μετά την προπόνηση ή το γυμναστήριο. Στη Nutriscious, έχουμε φροντίσει για εσάς με πρακτικές συσκευασίες, οι οποίες περιέχουν 7 μερίδες των 30 γραμμαρίων που μπορείτε να έχετε πάντα στην τσάντα σας. Η έντονη ζωή ενός αθλητή συχνά απαιτεί γρήγορα σνακ τα οποία όμως πρέπει να είναι ωφέλιμα για την υγεία. Επιπλέον, τα καρύδια, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω των καλών λιπαρών που περιέχουν, με αποτέλεσμα ο αθλητής να έχει περισσότερες αντοχές. 

Τα αμύγδαλα είναι μια εξίσου καλή επιλογή για αθλητές. Ο καρπός αυτός είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά δίνοντας στον αθλητή την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει την προπόνηση. Πιο συγκεκριμένα:

  • Είναι καλή πηγή ασβεστίου, βοηθώντας τους αθλητές να διατηρούν δυνατά οστά αλλά και να επανακάμπτουν γρηγορότερα σε περίπτωση τραυματισμών των οστών
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β και μαγνήσιο
  • Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα αμύγδαλα, συμβάλλουν σε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αθλητές χρειάζονται ένα ισχυρό ανοσοποιητικό ώστε να αποφεύγουν τις ασθένειες αλλά και για να μπορεί ο οργανισμός τους να επανακάμπτει γρηγορότερα
  • Τα αμύγδαλα, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Αυτό σημαίνει ότι ένας αθλητής μπορεί να καίει περισσότερες θερμίδες σπαταλώντας λιγότερο οξυγόνο

Τα φιστίκια δεν έχουν μόνο νόστιμη γεύση, αλλά και υψηλή διατροφική αξία. Για την ακρίβεια μια μερίδα φιστίκια έχει τόση πρωτεΐνη όση ένα αυγό. Γι’ αυτό άλλωστε τα φιστίκια είναι αγαπημένο σνακ και υλικό σε χορτοφαγικές ή vegan συνταγές. Επιπλέον, τα κελυφωτά φιστίκια, βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο σνακ για κάθε αθλητή. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή σε σαλάτες αλλά και σε energy smoothies. Επιπλέον, τα φιστίκια αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού βοηθώντας έτσι τον αθλητή να διατηρήσει το σωματικό του βάρος παραμένοντας fit.

Η διατροφή των αθλητών απαιτεί συχνά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν ή μετά την προπόνηση. Οι ξηροί καρποί είναι η καλύτερη επιλογή αφού συνδυάζει απόλαυση και θρεπτική αξία. Οι εύχρηστες συσκευασίες της Nutriscious χωράνε παντού και είναι η τέλεια επιλογή για σνακ κάθε στιγμή. Στην Nutriscious προτεραιότητα μας είναι η ποιότητα γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους παραγωγούς έχοντας τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας από το πρώτο έως το τελευταίο στάδιο ώστε να φτάνουν σε εσάς οι πιο ποιοτικοί ξηροί καρποί. 

Επισκεφθείτε το e-shop μας και ανακαλύψτε τους πιο γευστικούς ξηρούς καρπούς!

Πηγές: pharmnet.gr emedi.gr mednutrition.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published