Ποιοι είναι οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την υγεία μας;

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την υγεία μας;

Τα πολλαπλά οφέλη των ξηρών καρπών για την υγεία μας είναι γνωστά. Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που είναι πολύτιμες για τον οργανισμό. Ωστόσο, κάθε καρπός ωφελεί με διαφορετικό τρόπο τον οργανισμό και φυσικά, δεν έχουν όλοι οι ξηροί καρποί την ίδια θρεπτική αξία. Υπάρχουν κάποιοι καρποί με ανεκτίμητα οφέλη για τον οργανισμό μας και είναι απαραίτητοι στο καθημερινό διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου που θέλει να είναι υγιής.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για την υγεία

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα, είναι πλούσια πηγή βιταμινών και φυτικών ινών. Είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη που θρέφει τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Η βιταμίνη Ε, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που θωρακίζει τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις αλλά και από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες προκαλείται από διάφορους εξωγενείς παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα κ.λπ. και μπορεί να βλάψει τα κύτταρα οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση και ασθένειες. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Γι’ αυτό, αποτελούν το τέλειο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Ανάλογα με τη διάθεση και την όρεξη μπορείτε να επιλέξετε αμύγδαλο ψίχα ωμό ή αμύγδαλο ψίχα ψημένο ανάλατο. Έχουν εξίσου υψηλή διατροφική αξία και είναι εξίσου νόστιμα!

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ο βασιλιάς των ξηρών καρπών. Είναι φυσική πηγή πρωτεΐνης και πολυακόρεστων λιπαρών ενώ παράλληλα, η τραγανή και πλούσια γεύση τους, κάνει τα καρύδια έναν από τους αγαπημένους ξηρούς καρπούς για μικρούς και μεγάλους. Τα καρύδια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και στη ρύθμιση της χοληστερόλης: Αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL) και μειώνουν την κακή (LDL). Τα καρύδια αποτελούν μια υγιεινή λύση για σνακ καθώς μας δίνουν ενέργεια κάθε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, τα καρύδια είναι ωφέλιμα για την καρδιά και τις αρτηρίες ενώ παράλληλα, βελτιώνουν την μνήμη και την καλή υγεία των οστών. Στη Nutriscious διαλέγουμε τα καλύτερα καρύδια ποικιλίας Chandler από την περιοχή του Αλιάρτου.  

Όταν λοιπόν ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια, τι καλύτερο από μερικά καρύδια; Είναι θρεπτικά και διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα σε σχέση με τα συσκευασμένα σνακ.

Φιστίκια κελυφωτά

Τα φιστίκια έχουν υψηλή διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βρίσκονται στα φιστίκια είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Για την ακρίβεια, μια μερίδα φιστίκια την ημέρα καλύπτει το 16% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Β1 και το 18% ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Β6. Επιπλέον, τα φιστίκια βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους καθώς αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Είναι λοιπόν ιδανικό σνακ για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος με υγιεινό τρόπο. Η Nutriscious σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κελυφωτά φιστίκια σε πρακτικές συσκευασίες που περιέχουν 7 μερίδες των 30 γραμμαρίων, ώστε να έχετε πάντα τον έλεγχο της ημερήσιας κατανάλωσης χωρίς να ξεφεύγετε.

Είναι πολύ σημαντικό οι ξηροί καρποί να προέρχονται από επιλεγμένους παραγωγούς και από και ποιοτικές καλλιέργειες. Στη Nutriscious φροντίζουμε πάντα να σας προσφέρουμε ποιοτικούς ξηρούς καρπούς ελέγχοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας ώστε το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένο σε κάθε βήμα και να φτάνουν σε εσάς οι πιο ποιοτικοί και υγιεινοί ξηροί καρποί. 

Πηγές: pharmnet.gr emedi.gr mednutrition.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published