7 λόγοι που τα αμύγδαλα μας κάνουν πιο υγιείς

7 λόγοι που τα αμύγδαλα μας κάνουν πιο υγιείς

Σε όλους μας έχει τύχει να πεινάσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναζητώντας κάτι μικρό και νόστιμο για να τσιμπολογίσουμε πριν από το κυρίως γεύμα μας. Άλλωστε, ένα μικρό διάλειμμα για σνακ μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε τις υποχρεώσεις της ημέρας. Αυτό το σνακ το οποίο περιγράφουμε είναι φυσικά οι ξηροί καρποί, που αποτελούν την πιο υγιεινή επιλογή.

Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό μικρογεύμα που μπορείτε να καταναλώσετε ανάμεσα στη μέρα με τα αμύγδαλα να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην προτίμηση των περισσότερων από εσάς. Όταν αντιληφθείτε όλα τα μυστικά συστατικά που μπορεί να έχει η κατανάλωσή τους στο σώμα σας, θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε να ενσωματώσετε αυτόν τον θρεπτικό ξηρό καρπό σε κάθε γεύμα που μπορείτε να φανταστείτε κι έτσι θα διαπιστώσετε πως τα αμύγδαλα μπορούν να προσφέρουν στο σώμα σας πολλά οφέλη που σας κάνουν πιο υγιείς.

Γιατί η κατανάλωση αμυγδάλων μας κάνει πιο υγιείς;

  1. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, ενώ είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο που συμβάλλουν σε έναν υγιή οργανισμό.

  1. Είναι «καλή» πηγή αντιοξειδωτικών

Τα αμύγδαλα περιέχουν από όλους τους ξηρούς καρπούς τα περισσότερα φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από κυτταρική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι αυτοάνοσες διαταραχές και άλλα.

  1. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής πάθησης

Χάρη στην πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τους φύση και την περιεκτικότητά τους σε μονοακόρεστα λιπαρά, η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά στη διατήρηση των υγιών επιπέδων λιπιδίων στο αίμα κι έτσι στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων.

  1. Ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα

Τα αμύγδαλα είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καλή επιλογή για τον έλεγχο και τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα μας σε πιο υγιή επίπεδα.

  1. Μειώνουν τη χοληστερίνη

Τα αμύγδαλα περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λιπαρά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς σημαίνει πως βοηθά στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης, που είναι και ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη των καρδιακών παθήσεων.

  1. Συμβάλλουν σε ένα υγιές βάρος

Χάρη στα αμύγδαλα και στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες, μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μας βοηθά να ελέγξουμε την πρόσληψη των θερμίδων μας.

  1. Βελτιώνουν την αντοχή 

Τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα αγαπητά και στους αθλητές καθώς τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν, η αργινίνη και η κερσετίνη συγκεκριμένα, μπορεί να ευθύνονται για την καλύτερη οξυγόνωση του αίματος, που είναι σημαντική κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.

Πώς μπορούμε να τα καταναλώσουμε;

Τα αμύγδαλα εκτός από ένα απολαυστικό σνακ είναι και μία υγιεινή επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί είτε πρωινές είτε απογευματινές ώρες. Για παράδειγμα, μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πλήρες πρωινό με γιαούρτι και μέλι, ή να ετοιμάσετε ένα θρεπτικό κυρίως γεύμα μετά από έντονη γυμναστική, αλλιώς μπορείτε να καταναλώσετε ένα βραδινό σνακ με ωμά ή ψημένα αμύγδαλα που αποτελεί επίσης μια πεντανόστιμη λύση.

Χάρη στη Nutriscious μπορείτε τώρα να προσθέσετε στη διατροφή σας τα πιο νόστιμα, τραγανά και θρεπτικά αμύγδαλα μέσα από δυο υγιεινές και απολαυστικές επιλογές, που θα σας κάνουν να νιώθετε σε ένα μεγάλο βαθμό χορτάτοι και υγιείς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: mednutrition.gr, vita4you.gr.

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati