Αυτά είναι τα πιο υγιεινά on the go σνακ για το χειμώνα

Αυτά είναι τα πιο υγιεινά on the go σνακ για το χειμώνα

Ο χειμώνας είναι μια περίοδος που διώχνει όχι μόνο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και του φθινοπώρου αλλά και το κίνητρο για υγιεινή ζωή. Αντί να καταναλώνουν κάτι θρεπτικό, οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά επιλέγουν την εύκολη λύση που είναι τα ανθυγιεινά γεύματα και τα delivery. Είτε επειδή δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν είτε επειδή βιάζονται να φάνε κάτι γρήγορο στο δρόμο προκειμένου να προλάβουν να βγάλουν εις πέρας όλες τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, τι μπορείτε να κάνετε αυτή τη χειμερινή περίοδο για να αποφύγετε την ανθυγιεινή διατροφή; Μα φυσικά, να συνεχίσετε να τρώτε υγιεινά τρόφιμα.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά όταν μερικά από τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά είναι εκτός εποχής, αλλά υπάρχουν κι άλλες τροφές που μπορούν εξίσου να σας προσφέρουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Μια τέτοια κατηγορία είναι οι ξηροί καρποί, οι οποίοι είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά, υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία κ.ά.

Αν επικεντρωθούμε συγκεκριμένα στα on the go σνακ για το χειμώνα, τότε οι ξηροί καρποί της Nutriscious θα έχουν και πάλι την τιμητική τους, καθώς εκτός από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα προσφέρουν και τις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης για να τους καταναλώνετε κάθε στιγμή με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά on the go σνακ;

● Καρύδια

Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα καρύδια είναι γεμάτοι με πρωτεΐνες και έτσι αποτελούν ένα εύκολο σνακ για να το καταναλώσετε εν κινήσει. Έχουν, επίσης, πολλά άλλα οφέλη για την υγεία όπως το ότι είναι σημαντική πηγή υγιεινών λιπαρών και προστατεύουν την καρδιά.

Μάλιστα, περιέχουν τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από όλους τους ξηρούς καρπούς.

● Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς που μπορείτε να καταναλώσετε ανάμεσα σε γεύματα, πριν ή μετά το γυμναστήριο ή και στο δρόμο. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φυτικές ενώσεις είναι ικανές να προλάβουν την γήρανση, τις καρδιακές παθήσεις και πολλές άλλες ασθένειες.

● Φιστίκια

Κατάλληλα ως γρήγορα on the go σνακ είναι επίσης και τα φιστίκια. Μια χούφτα από αυτά ισούται όσο ένα αυγό. Αν και αυτοί οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε

πρωτεΐνες, έχουν επιπρόσθετα υψηλότερη αναλογία σε βασικά αμινοξέα, συγκριτικά με τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και είναι αναγκαίο να λαμβάνονται μέσω της διατροφής σας.

● Μιξ ξηρών καρπών

Αν τώρα δε μπορείτε να αποφασίσετε ποιον από όλους να επιλέξετε, ένα μείγμα πολλών ξηρών καρπών μαζί θα μπορούσε να σας βοηθήσει να γευτείτε αυτό το πεντανόστιμο σνακ και παράλληλα να λάβετε το πλήθος των θρεπτικών συστατικών που θα σας προσφέρουν.

Πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τους ξηρούς καρπούς για το δρόμο;

Οι ξηροί καρποί αποτελούν το ιδανικό σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε στο δρόμο, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εύκολα, γρήγορα και γευστικά μπορείτε να λάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να είστε υγιείς. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε τον τρόπο αποθήκευσής τους προκειμένου να τα φυλάσσετε για αρκετό καιρό.

Η αποθήκευσή τους είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία που θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα αεροστεγές βάζο και τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς από τη Nutriscious. Αυτός είναι από τους πιο απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσει να τους διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε κάθε σας διαδρομή.

Η Nutriscious μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας στην υγιεινή διατροφή και να σας βοηθήσει μέσα από τα προϊόντα της να απολαύσετε τα πιο νόστιμα και θρεπτικά on the go σνακ.

Πηγή: pharmnet.gr, healthshots.com

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati