Δίαιτα με… απολαυστικούς ξηρούς καρπούς

Δίαιτα με… απολαυστικούς ξηρούς καρπούς

Ποιος είπε ότι η δίαιτα απαιτεί επώδυνες στερήσεις και άδειο στομάχι; Κι όμως, η δίαιτα μπορεί να γίνει …απολαυστική αν βάλετε στην καθημερινότητά σας τους ξηρούς καρπούς! Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένα σνακ ξηρών καρπών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Η σύγχρονη επιστήμη διαψεύδει τις εξαντλητικές και σκληρές δίαιτες καθώς όχι μόνο μπορεί να προκαλέσουν χρόνια σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα στον οργανισμό αλλά επίσης δεν αποδίδουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι για ένα υγιές και όμορφο σώμα χρειάζεται σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με συχνή σωματική άσκηση.

Αν ωστόσο αυτή την περίοδο θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά που σας απασχολούν και ακολουθείτε δίαιτα, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τα πιο ωφέλιμα tips για την πιο νόστιμη δίαιτα με ξηρούς καρπούς

Μην παραλείπετε τα μικρογεύματα

Ναι, καλά διαβάσατε! Τα μικρά γεύματα ενδιάμεσα στα κυρίως γεύματα μας βοηθούν να χάσουμε βάρος. Για την ακρίβεια, προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 γεύματα την ημέρα. Τα συχνά γεύματα μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Έτσι στα κυρίως γεύματα θα έχετε ανάγκη για μικρότερες μερίδες. Επιπλέον, τα συχνά γεύματα ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας με αποτέλεσμα να χάνουμε βάρος σταθερά και σταδιακά με τον σωστό τρόπο. Μια καλή, αν και παρεξηγημένη επιλογή για σνακ είναι τα φιστίκια. Καλύτερα να προτιμήσετε ωμά και ανάλατα κελυφωτά φιστίκια καθώς έχουν τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με άλλα. Παράλληλα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού άμεσα και μειώνουν την πείνα.

Όταν λοιπόν θέλετε κάτι να σας κόψει την όρεξη, μην αρνηθείτε στον εαυτό σας μια λαχταριστή χούφτα φιστίκια Αιγίνης.

Βραδινό με μέτρο

Και… νωρίς το βράδυ! Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να υιοθετήσετε ένα συνολικά υγιές πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας. Είναι σημαντικό να φροντίσετε να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα τουλάχιστον 2 - 3 ώρες πριν τον ύπνο και θα ήταν καλό να προτιμήσετε κάτι ελαφρύ. Μπορείτε να φάτε μια σαλάτα με cottage cheese και ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Αν πάλι, μετά το βραδινό σας θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, δεν χρειάζεται να το στερηθείτε. Μπορείτε να ετοιμάσετε μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς, μέλι και μαύρη σοκολάτα.

Πλούσιο πρωινό

Σε αντίθεση με το βραδινό γεύμα, το πρωινό μας πρέπει να είναι ένα πλούσιο γεμάτο θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στην υπόλοιπη μέρα και θα δώσει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Φυσικά, ειδικά όταν κάνουμε δίαιτα δεν μιλάμε για υπερβολές. Αποφεύγουμε τηγανητά αυγά, κέικ, κρουασάν κ.λπ. Το ιδανικό πρωινό, πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες που θα μας δώσουν τα ΄΄καύσιμα΄΄ που χρειαζόμαστε. Τα καρύδια, είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία. Είναι ένα superfood κατάλληλο για κάθε πρωινό γεύμα.

Tip: Δοκιμάστε για πρωινό porridge με γάλα αμυγδάλου, τριμμένο μήλο, μέλι, καρύδια και αμύγδαλα. Είναι νόστιμο και ό,τι πρέπει για τα χειμωνιάτικα πρωινά.

Αμύγδαλα

Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και ταιριάζουν παντού! Τα αμύγδαλα, είναι από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς και σίγουρα όχι τυχαία. Μια χούφτα αμύγδαλα, περιέχει 35% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης σε βιταμίνη E. Η βιταμίνη Ε έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μας προστατεύει από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης αλλά και κάποιες μορφές καρκίνου. Ωμά ή ψημένα, έχουν υψηλή διατροφική αξία και αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Σε μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Obesity, δύο ομάδες παχύσαρκων ενηλίκων ακολούθησαν πρόγραμμα διατροφής με χαμηλές θερμίδες για 6 μήνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν αμύγδαλα έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν σύνθετους υδατάνθρακες.

Δημιουργούμε εξαιρετικά προϊόντα, επισκεφτείτε το eshop μας και δοκιμάστε τους πιο νόστιμους και γευστικούς ξηρούς καρπούς!

Πηγή: onmed.gr / iatronet.gr / mednutrition.gr / shape.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati