Καρύδι, ο σύμμαχος της ‘’καρδιάς’’

Καρύδι, ο σύμμαχος της ‘’καρδιάς’’

Τα καρύδια, είναι ένας σύμμαχος για τον οργανισμό και κυρίως, ένας πολύτιμος σύμμαχος για την καρδιά. Τα ακόρεστα λιπαρά, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, καθιστούν τα καρύδια στην κορυφή των ξηρών καρπών. Είναι ένας νόστιμος, οικονομικός και υγιεινός ξηρός καρπός που δεν μπορεί να λείπει από μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Τα καρύδια καλλιεργούνται από την αρχαιότητα στην περιοχή της Μεσογείου και δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες τα αποκαλούσαν «βασιλικούς ξηρούς καρπούς». Πίστευαν ότι ο Δίας, ο πατέρας των Ολύμπιων Θεών, όταν κατέβαινε στη Γη, συνήθιζε να τρώει καρύδια για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη και σοφία.

 Πως όμως τα καρύδια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς;

  1. Τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχουν τα καρύδια, βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).
  2. Είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς αποτρέποντας τους ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς.
  3. Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και παράλληλα αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, κάνοντας μας να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες μπορεί να σχετίζονται με την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.
  4. Περιέχουν βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα καρύδια και στα αμύγδαλα σε μεγάλη ποσότητα. Εμποδίζει τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες που αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία.
  5. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς και ειδικά καρύδια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα σε σχέση με εκείνους που τρώνε σπάνια ξηρούς καρπούς.

Τα καρύδια λοιπόν, ‘’αγαπούν’’ την καρδιά σας και σίγουρα, είναι μια υπερτροφή που αξίζει να γίνει καθημερινή συνήθεια. Οι διατροφικές συνήθειες δεν χτίζονται σε μία μέρα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε από σήμερα μικρές αλλαγές στο διαιτολόγιο σας. Αντικαταστήστε λοιπόν τα junk food με μια υγιεινή εναλλακτική, όπως τα καρύδια!

 Πως μπορείτε όμως να εντάξετε τα καρύδια στην καθημερινότητά σας;

Καταναλώστε μια μερίδα καρύδια ημερησίως ως σνακ

Οι συσκευασίες της Nutriscious είναι πρακτικές και περιέχουν 7 μερίδες των 30 γραμμαρίων, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας, ώστε να έχετε πάντα τον έλεγχο και να ξέρετε πόσα γραμμάρια καταναλώνετε. Αν προσέχετε την διατροφή σας, προτιμήστε ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Το καρύδι ψίχα ωμό της Nutriscious, είναι ελληνικής παραγωγής και καλλιεργείται στην περιοχή του Αλιάρτου.

 Προσθέστε καρύδια στις σαλάτες

Από ένα υγιεινό διαιτολόγιο, δεν μπορούν να λείπουν οι πράσινες σαλάτες. Εμπλουτίστε τις σαλάτες σας με μήλο και καρύδια και απογειώστε τη γεύση και τη θρεπτική αξία του πιάτου.

 Αντικαταστήστε το κρέας

Οι πρωτεΐνες είναι χρήσιμες για τον οργανισμό και σίγουρα, μια καλή πηγή είναι το κρέας. Αν όμως, θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος, επιλέξτε φυτικές πηγές πρωτεϊνών που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα φασόλια, τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Φυσικά, πρέπει να καταναλώνετε ποσότητες ανάλογα με την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σας, γι αυτό, είναι καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από οποιαδήποτε σημαντική διατροφική αλλαγή.

 Σωστή και ποιοτική διατροφή, σημαίνει δυνατή καρδιά!

 Γι’ αυτό, δεν αρκεί να καταναλώνει κανείς υγιεινά τρόφιμα αλλά και ποιοτικά. H Nutriscious έχει ως αρχή την συνειδητή διατροφή, διενεργώντας λεπτομερείς ελέγχους σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ώστε οι ξηροί καρποί που φτάνουν στην πόρτα σας να είναι νόστιμοι και παράλληλα θρεπτικοί. 

 Πηγές: www.medlook.net, www.mayoclinic.org, www.hsph.harvard.edu

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati