Καρύδια: Γιατί πρέπει όλοι να τα αγαπάτε

Καρύδια: Γιατί πρέπει όλοι να τα αγαπάτε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγαπάτε τους ξηρούς καρπούς μιας και αποτελούν εξαιρετική ιδέα σχεδόν για κάθε διατροφή. Νόστιμοι, υγιεινοί και άκρως θρεπτικοί, δίνουν μια φανταστική νοστιμιά και συμπληρώνουν θερμιδικά κάθε σας γεύμα με τον πιο λαχταριστό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ καθώς μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ο ξηροί καρποί και ιδιαίτερα τα καρύδια πρέπει να αποτελούν μέρος κάθε ισορροπημένης διατροφής καθώς είναι μια καταπληκτική τροφή γεμάτη με τόσα πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που σας κρατούν υγιείς και προλαμβάνουν πολλές ασθένειες. Επιπλέον, το μικρό τους μέγεθος και η πεντανόστιμη γεύση τους, τούς κάνουν εθιστικούς. Σας έχει συμβεί ποτέ να αρχίσετε να τρώτε ξηρούς καρπούς και να μη μπορείτε να σταματήσετε; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει όλοι να αγαπάτε τα καρύδια και να τα συμπληρώνετε στη καθημερινή σας διατροφή. Ωστόσο, ποιοι λόγοι είναι πιο σημαντικοί;

4 + 1 λόγοι που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τα καρύδια

  1. Θρεπτικά Συστατικά
  2. Τα καρύδια θεωρούνται ως ο «βασιλιάς» όλων των ξηρών καρπών καθώς περιέχουν πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας ώστε να παραμένουμε υγιείς. Μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά είναι οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες, οι υδατάνθρακες, τα ω-3 λιπαρά οξέα και πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως είναι η βιταμίνη Β6, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το νάτριο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, ο φώσφορος κ.ά.

  3. Αντιοξειδωτικά Στοιχεία
  4. Τα καρύδια περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων από όλους συνολικά τους ξηρούς καρπούς και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη βελτίωση της υγείας μας. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε, μελατονίνη και φυτικές ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες και ωφελούν με κάθε τρόπο τον οργανισμό μας. Τέλος, επειδή περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, μας βοηθούν να επιβραδύνουμε τη γήρανση και την κυτταρική βλάβη.

  5. Ενέργεια και Διαχείριση Βάρους
  6. Χάρη στις υψηλές ποσότητες βιταμίνης Β, τα καρύδια συμβάλλουν στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού. Η προσθήκη τους σε μια καθημερινή διατροφή μπορεί να παρέχει στο σώμα αρκετή ενέργεια καθώς και να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Κι επειδή ακριβώς έχουν υψηλή θρεπτική αξία, αλλά είναι και θερμιδικά πυκνά αποτελούν ένα χορταστικό σνακ που μπορεί με τη σειρά του να βοηθήσει απίστευτα στην απώλεια κιλών.

  7. Καρδιά και Αρτηριακή Πίεση
  8. Τα καρύδια είναι μια θρεπτική τροφή που ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία της καρδιάς. Αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών τους που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου και των λεμφικών αγγείων. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης, στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ένα πλεονέκτημα πολύ σημαντικό που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο από ασθένειες.

  9. Υγιές Δέρμα και Μαλλιά
  10. Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στα καρύδια είναι ευεργετικά για τα μαλλιά και το δέρμα καθώς τα κάνουν να φαίνονται υγιή, ελαστικά και χωρίς προβλήματα. Από τη μία, τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε βοηθούν σημαντικά το δέρμα να μην ξηραίνεται και από την άλλη τα υψηλά επίπεδα βιοτίνης ή βιταμίνης Β7 και βιταμίνης Ε που περιλαμβάνουν τα καρύδια έχουν εξίσου πολλά οφέλη για όσους επιζητούν υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Στη Nutriscious αγαπάμε ιδιαίτερα τα καρύδια αλλά και όλους γενικά τους ξηρούς καρπούς που μας προσφέρουν τόσα πολλά και θρεπτικά οφέλη για την υγεία. Μια επίσκεψη στη σελίδα μας θα σας πείσει να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά σνακ!

Πηγή: meygeia.gr, mednutrition.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati