Ξηροί καρποί: Η τροφή που χαρίζει νεότητα & ευεξία

Ξηροί καρποί: Η τροφή που χαρίζει νεότητα & ευεξία

Αν θέλετε να ενισχύετε την ευεξία σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, τότε οι ξηροί καρποί είναι η ιδανική τροφή για εσάς. Είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που μπορεί να προστεθεί στην καθημερινότητά σας, ως μέρος μιας συνολικής ισορροπημένης διατροφής. Μάλιστα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά αλλά και της τεράστιας ποικιλίας τους σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά στοιχεία και χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο λειτουργούν ως τέλειο σνακ κατά της γήρανσης.

Οι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν τέλεια γεύση και τραγανή υφή, ωστόσο το σημαντικότερο πλεονέκτημα από όλα είναι ότι προσφέρουν πολλά και σπουδαία οφέλη στην υγεία σας. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα κατανάλωσής τους. Γι΄αυτό βέβαια έχει ήδη φροντίσει η Nutriscious με τη δημιουργία των «έξυπνων» συσκευασιών που περιέχουν επτά ολόκληρα σακουλάκια με τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης.

Παρακάτω, θα δείτε μερικούς από τους πιο γνωστούς ξηρούς καρπούς που μπορούν να σας χαρίσουν απλόχερα νεότητα και ευεξία, χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους:

  • ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Τα αμύγδαλα περιέχουν κάποια σημαντικά μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να έχει απαραίτητα ένα οργανισμός ώστε να είναι υγιής. Μερικά από αυτά είναι οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες και τα υγιεινά λιπαρά. Ακόμη, προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από βιταμίνες και μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το μαγγάνιο, το σελήνιο, το φυλλικό οξύ και τέλος η βιταμίνη Ε.

Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά βοηθούν το καθένα ξεχωριστά, παρέχοντας κάποια σημαντικά οφέλη στην υγεία σας. Ειδική αναφορά όμως χρήζει η εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε που βρίσκεται στα αμύγδαλα και συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η υπεριώδης ακτινοβολία, στη διατήρηση της επιδερμίδας αλλά και φυσικά στην πλήρη αποκατάσταση του δερματικού ιστού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Έτσι, αφενός χορταίνετε με ένα σνακ και αφετέρου διατηρείτε τη νεανική όψη της επιδερμίδας σας.

  • ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Τα φιστίκια περιέχουν επίσης κάποια βασικά μακροθρεπτικά συστατικά όπως είναι οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες, τα υγιεινά λιπαρά και οι υδατάνθρακες και συμβάλλουν σε μια καλή συνολικά υγεία. Ωστόσο, ίσως στο μεγαλύτερο ποσοστό τους περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που αξίζει να γνωρίζετε πριν τα καταναλώσετε. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το κάλιο, το μαγνήσιο, το φώσφορο, το ασβέστιο, το νάτριο, το σίδηρο, ο ψευδάργυρος αλλά και οι βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, η βιταμίνη Ε και τέλος το φυλλικό οξύ. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μαζί αποτελούν ένα τέλειο υγιεινό συνδυασμό για μια ισορροπημένη διατροφή.

Τα φιστίκια περιέχουν τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά στοιχεία που λειτουργούν ως τροφές δυναμίτες για την υγεία. Μάλιστα, επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, συμβάλλουν ιδιαίτερα στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους. Αυτά τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής αλλά και στην προστασία του δέρματος από κυτταρικές βλάβες. Εξάλλου, τα φιστίκια είναι μέσα στις 50 τροφές παγκοσμίως που είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση.

  • ΚΑΡΥΔΙΑ

Τα καρύδια είναι αδιαμφισβήτητα ο «βασιλιάς» όλων συνολικά των ξηρών καρπών καθώς αποτελεί superfood με πολλά θρεπτικά συστατικά να κάνουν καλό στην υγεία σας. Τα μακροθρεπτικά συστατικά που περιέχουν είναι οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες και τα ω-3 μονοακόρεστα λιπαρά. Ωστόσο, τα λιπαρά αυτά είναι απόλυτα υγιεινά για την υγεία σας και λειτουργούν κατά της χοληστερόλης. Ακόμη, περιέχουν πλήθος βιταμινών και μετάλλων όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο αλλά και η βιταμίνη Β, Ε και πολλές ακόμα.

Ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία είναι και τα οφέλη των καρυδιών, καθώς αντιπροσωπεύουν μια από τις πιο σημαντικές πηγές πολυφαινολών, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτές οι πολυφαινόλες έχουν υψηλή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη βιοδραστικότητα που συμβάλλουν στην προστασία από την εκδήλωση και εξέλιξη κάποιων ανίατων ασθενειών. Επιπλέον, τα ω-3 λιπαρά τους έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθούν στην ενίσχυση της λάμψης του δέρματος καθώς και στη βελτίωση της επιδερμικής μεμβράνης.

Το κλειδί της νεότητας και της ευεξίας βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς της Nutriscious. Επισκεφτείτε τη σελίδα μας και προσθέστε τους αγαπημένους σας σε κάθε διατροφή σας.

Πηγή: vita.gr, pure-natural.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati