Ξηροί καρποί και εγκυμοσύνη

Ξηροί καρποί και εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες μιας γυναίκας αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από περισσότερες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά καθώς πλέον το σώμα δουλεύει για… δύο!

Αν αναρωτιέστε λοιπόν, πώς θα καταπολεμήσετε τις καθημερινές λιγούρες, η λύση είναι στους ξηρούς καρπούς! 

Οι ξηροί καρποί, θα σας δώσουν την ενέργεια και τις απαραίτητες θερμίδες που χρειάζεστε, ενώ παράλληλα είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία της μέλλουσας μητέρας και στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική ευκαιρία να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητά σας μια για πάντα!

 Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την εγκυμοσύνη;

 Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα, είναι μια super τροφή για τις εγκύους. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού. Επιπλέον, τα αμύγδαλα, περιέχουν φυλλικό οξύ (Β9), το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου, την σύνθεσή του DNA καθώς και την αποφυγή του πρόωρου τοκετού. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για κάθε περίσταση. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, απευθείας από την συσκευασία ή να τα προσθέσετε σε σαλάτες και κυρίως γεύματα. Όταν λοιπόν οι πρώτες λιγούρες σας χτυπήσουν την πόρτα, και θέλετε κάτι νόστιμο και τραγανό, προτιμήστε λίγα αμύγδαλα.

Αν όμως επιθυμείτε κάτι γλυκό, μπορείτε να φτιάξετε γλυκές μπουκιές με αμύγδαλα και μαύρη σοκολάτα! 

Καρύδια

Τα καρύδια, θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος στην εγκυμοσύνη! Είναι ένα χορταστικό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες. Τα καρύδια περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες στην εγκυμοσύνη, ενώ παράλληλα, θα σας κρατησουν χορτάτη για περισσότερη ώρα! Κατά την εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να τρέφεστε ελαφρά και ποιοτικά, γι’ αυτό καλύτερο είναι να καταναλώνετε ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Το καρύδι ψίχα ωμό της Nutriscious, είναι ελληνικής παραγωγής και καλλιεργείται στην περιοχή του Αλιάρτου από επιλεγμένους παραγωγούς.

 Φιστίκια

Πεντανόστιμα και τραγανά, με μόλις 194 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια, είναι το ιδανικό σνακ για τον έλεγχο του σωματικού βάρους και τη διαχείριση της πείνας. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά ενισχύει το αίσθημα κορεσμού, έτσι μια μικρή ποσότητα αρκεί για να ξεγελάσετε την πείνα σας! Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τα πάντα με μέτρο, ειδικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην Nutriscious, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από φιστίκια κελυφωτά σε πρακτικές συσκευασίες που περιέχουν 7 μερίδες 30 γραμμαρίων ώστε να ελέγχετε πάντα την ποσότητα που καταναλώνετε χωρίς να ξεφεύγετε.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε restart στις διατροφικές σας συνήθειες ξεκινώντας από τα απλά: Αντικαταστήστε τα τυποποιημένα σνακ με ξηρούς καρπούς και θα δείτε ότι τελικά, η υγιεινή διατροφή είναι πιο εύκολη και νόστιμη από ότι πιστεύατε!

 Ωστόσο, για θέματα διατροφής κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε πρώτα τον γιατρό σας.

Για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, είναι σημαντικό να προμηθεύεστε ποιοτικούς ξηρούς καρπούς που ξέρετε από που προέρχονται πριν τους καταναλώσετε. Στην Nutriscious, προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα, γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους έλληνες παραγωγούς ελέγχοντας λεπτομερώς όλη την παραγωγική διαδικασία: από την καλλιέργεια ως την παράδοση σε εσάς!

Πηγές: www.iatronet.gr, www.parenting.firstcry.com

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati