Ξηροί καρποί και Γυμναστική: Το αχτύπητο δίδυμο

Ξηροί καρποί και Γυμναστική: Το αχτύπητο δίδυμο

Αν ρωτήσετε κάποιον τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε την τέλεια σιλουέτα αυτό το οποίο θα σας απαντήσει είναι σωστή διατροφή και γυμναστική.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι αυτά τα οποία τρώμε μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία μας. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών που μας παρέχουν ενέργεια βελτιώνοντας τη φυσική μας κατάσταση ενισχύοντας την ανάπτυξη και ρυθμίζοντας παράλληλα τις μεταβολικές διεργασίες.

Αν λοιπόν αθλείστε συστηματικά ή ανήκετε στην κατηγορία αυτών που μόλις ξεκίνησαν τη γυμναστική είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις τροφές που πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας!

Μια εύκολη και γρήγορη λύση για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε είναι να φάτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί όχι μόνο θα ενισχύσουν την αντοχή σας αλλά θα σας βοηθήσουν στην αύξηση του όγκου σας και θα σας χαρίσουν υγεία!

Μία από τις πιο θρεπτικές πηγές συστατικών για την ανθρώπινη διατροφή αποτελούν οι ξηροί καρποί. Είναι ιδανική τροφή για όσους ασκούνται τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Συνδυάζοντας τους ξηρούς καρπούς με τη συστηματική γυμναστική προσφέρετε στον οργανισμό σας τον απόλυτο συνδυασμό γεύσης και μοναδικών αποτελεσμάτων που θα “εκτινάξουν” την άσκησή σας στα ύψη!

Τα αμύγδαλα τα οποία περιέχουν ασβέστιο, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, αποτελούν τους πιο γνωστούς ξηρούς καρπούς για τους αθλητές. Είναι ακόμα πλούσια σε αργινίνη, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μάλιστα μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποδηλάτες έδειξε ότι οι αυτοί που είχαν καταναλώσει αμύγδαλα διένυσαν μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν μπισκότα ίσης θερμιδικής αξίας.

Σύμφωνα με την Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη Μακροθρεπτικών Στοιχείων Διατροφής, οι ξηροί καρποί περιέχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, υψηλό ποσοστό μονοακόρεστων λιπαρών, χαμηλό επίπεδο κορεσμένων λιπαρών και μέτριο ποσοστό διαιτητικών ινών ανά μονάδα βάρους.

Τα αμύγδαλα λοιπόν μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι θαυματουργά. Μια μερίδα τους περιλαμβάνει πρωτεΐνες που από τη μια βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και από την άλλη μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Τέλος οι φυτικές ίνες και τα ακόρεστα λιπαρά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις λιγούρες. 

Οι ξηροί καρποί πριν την προπόνηση

Είναι γεγονός ότι πριν από οποιαδήποτε άσκηση ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα για το διάστημα στο οποίο γυμνάζεται. Και με τον όρο “πριν” εννοούμε τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα. Οι ξηροί καρποί αποτελούν ιδανική επιλογή γεύματος πριν την προπόνηση καθώς περιέχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για όποια αθλητική σας δραστηριότητα. Τα κάσιους μάλιστα εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο και ψευδάργυρο βοηθούν ιδιαίτερα την αντοχή σας.

Οι ξηροί καρποί μετά την προπόνηση

Οι ξηροί καρποί εκτός από νόστιμοι και θρεπτικοί αντιμετωπίζουν και το αίσθημα της κούρασης, ενώ αποτελούν εξαιρετική επιλογή σνακ για μετά την προπόνηση μιας και μεταφέρονται ιδιαίτερα εύκολα. Αποτελούν πηγές πολυακόρεστου λίπους, που δίνουν στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται. Πλούσιοι σε πρωτεΐνες βοηθούν και στη ρύθμιση της απελευθέρωσης της ενέργειας.

Προτεραιότητα μας στην Νutriscious είναι η θρεπτική αξία των τροφίμων μας γιατί πιστεύουμε ότι η καλή υγεία διατηρείται μέσω μιας σωστής διατροφής και φυσικά της άσκησης. Συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους παραγωγούς και μαζί τους συνεχώς βελτιώνουμε την καλλιέργεια και παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων.

Δημιουργούμε εξαιρετικά προϊόντα με απολαυστικές γευστικές εμπειρίες! Δοκιμάστε τα!

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati