Ξηροί καρποί: Τα καλύτερα υγιεινά σνακ γραφείου

Ξηροί καρποί: Τα καλύτερα υγιεινά σνακ γραφείου

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να καταναλώσει κανείς υγιεινά σνακ όσο βρίσκεται στη δουλειά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι καταφεύγουν στην πιο γρήγορη επιλογή που είναι το delivery και οι αυτόματοι πωλητές. Αυτή όμως είναι μια λάθος αντίληψη των πραγμάτων δεδομένου ότι οι αυτόματοι πωλητές περιέχουν μια πληθώρα ανθυγιεινών σνακ με ζάχαρες και «κακά» για την υγεία λιπαρά. Αν θέλουμε, λοιπόν, να αποκτήσουμε τα καλύτερα σνακ για το γραφείο θα πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας πιο υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα.

Όταν πρόκειται για υγιεινά σνακ γραφείου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους ξηρούς καρπούς καθώς είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Όχι μόνο, βελτιώνει την υγεία σας, αλλά βοηθά επίσης στο να κατευνάσετε την πείνα, να καταπολεμήσετε την αύξηση του σωματικού βάρους, να ρυθμίσετε τη διάθεση, να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου και παράλληλα σας κάνει να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι όμως τα καλύτερα υγιεινά σνακ για το γραφείο;

Εάν εργάζεστε σε γραφείο, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα πρόχειρου φαγητού κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι να διατηρείτε μια προμήθεια υγιεινών σνακ στο συρτάρι σας. Ίσως, πιθανότατα με αυτό να φαντάζεστε μια σαλάτα, ένα φρούτο ή μια μπάρα δημητριακών. 

Μήπως όπως να το ξανασκεφτείτε; Τα υγιεινά σνακ γραφείου δε χρειάζεται να είναι βαρετά και οι ξηροί καρποί μπορεί να κάνουν τη διαφορά. 

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και θρεπτικά σνακ παγκοσμίως. Είναι ένα προϊόν με αρκετά χαμηλό κόστος και το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να το μεταφέρετε, πανεύκολα. Σας συστήνουμε, λοιπόν, να αγοράσετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς για να έχετε δίπλα σας, εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο σας σνακ. 

  • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι τέλεια επιλογή για το γραφείο διότι περιλαμβάνουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, περιέχουν κάλιο, το οποίο μπορεί να είναι καλό για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μαγνήσιο που συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και τέλος περιλαμβάνει μαγγάνιο και χαλκό. 

Ακόμα και μια μικρή ποσότητα σε αμύγδαλα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, ριβοφλαβίνη και νιασίνη έχουν την ικανότητα να υποβοηθούν την υγεία της καρδιάς, τον διαβήτη και τη διαχείριση του βάρους. Ειδικά, τα ολόκληρα αμύγδαλα, με την καστανή φλούδα τους, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και ακόμα και τις φλεγμονές. 

  • Καρύδια

Τα καρύδια είναι μοναδικά σνακ για το γραφείο αφού διακρίνονται για την πλούσια διατροφική τους αξία. Σε σύγκριση με τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα. Επίσης, περιέχουν ένα δυνατό συνδυασμό από «καλά» λιπαρά, ίνες και πρωτεΐνες που βοηθά στην ενίσχυση του κορεσμού και της πληρότητας.

Υπάρχουν σπουδαία οφέλη όσον αφορά στα καρύδια. Ορισμένα είναι η βελτίωση του μεταβολισμού, η πρόληψη ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, η μείωση των καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών και τέλος η καλύτερη κυτταρική υγεία. Επιπλέον, μπορεί να σας προστατέψει από την εμφάνιση διαφόρων νοσημάτων και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το στρες.

  • Φιστίκια

Όπως προαναφέραμε, όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και τα φιστίκια έχουν υψηλή διατροφική αξία.

Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν είναι οι φυτικές ίνες, οι φυτικές πρωτεΐνες, τα ακόρεστα λιπαρά και μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους στο γραφείο πρέπει να γίνεται με μέτρο καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Ακόμη, τα φιστίκια διακρίνονται για τα σημαντικά οφέλη τους για την υγεία. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η κατανάλωσή τους μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις, να βελτιώσει το λιπιδαιμικό προφίλ και να μειώσει την οξείδωση της χοληστερίνης. Μάλιστα, χάρη στην αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση τους βοηθά στη ρύθμιση της φλεγμονής και στην προστασία από ανίατες ασθένειες.

Έτσι, ο ευκολότερος τρόπος για να παραμείνετε υγιείς στη δουλειά είναι να έχετε άμεσα διαθέσιμες θρεπτικές επιλογές. Στη nutriscious σας παρέχουμε ξηρούς καρπούς μέσα από έξυπνες συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης. Άρα αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα και να τα τοποθετήσετε στο συρτάρι του γραφείου σας. 

Πηγή: onmed.gr

geonutrition.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati