Οι απολαυστικοί ξηροί καρποί την περίοδο των γιορτών

Οι απολαυστικοί ξηροί καρποί την περίοδο των γιορτών

Οι γιορτές έφτασαν! Και οι απολαυστικοί ξηροί καρποί δεν γίνεται να μην συνοδεύσουν τις γιορτινές μας στιγμές και φέτος! Η μυρωδιά, η γεύση και η τραγανή υφή τους είναι συνδεδεμένη με τα γιορτινά τραπέζια και με τις πιο ξεχωριστές στιγμές. Είναι η πιο νόστιμη και υγιεινή προσθήκη σε κυρίως γεύματα, γλυκά, σαλάτες αλλά και ένα από τα αγαπημένα σνακ που δεν μπορεί να λείπει από κανένα τραπέζι. Φυσικά, όλοι οι ξηροί καρποί είναι απολαυστικοί και συμπληρώνουν με τον δικό τους τρόπο τα γιορτινά πιάτα, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι ξηροί καρποί που είναι πιο δημοφιλείς αυτή την περίοδο: καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια είναι στην λίστα των πιο γιορτινών ξηρών καρπών.  

Οι ξηροί καρποί είναι ένα εκλεπτυσμένο και οικονομικό υλικό με πλούσια γεύση που θα απογειώσει κάθε γιορτινό πιάτο!

Ίσως ο πιο γιορτινός καρπός είναι τα καρύδια. Αυτή την εποχή του χρόνου τα καρύδια είναι φρέσκα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως Ω3 λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματός Β και Ε. Η πλούσια γεύση και τα καλά λιπαρά που έχουν τα καρύδια ταιριάζουν υπέροχα με τις πιο νόστιμες χειμωνιάτικες σαλάτες στο γιορτινό τραπέζι. Μια πράσινη σαλάτα με ρόδι, αποξηραμένα φρούτα και καρύδια, σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Το καρύδι ψίχα ωμό της Nutriscious σε πρακτική συσκευασία, περιέχει 7 μερίδες και κάνει την μαγειρική παιχνίδι αφού δεν χρειάζεται να μετρήσετε τα γραμμάρια που χρειάζεται η συνταγή. Η Nutriscious σας παρέχει έτοιμες συσκευασίες με ατομικές μερίδες 30 γραμμαρίων ώστε να ξέρετε πάντα πόσα γραμμάρια θα χρησιμοποιήσετε! 

Τα κελυφωτά φιστίκια δεν μπορούν να λείπουν από κανένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Είναι ένα αγαπημένο σνακ που συνοδεύει το ποτό πριν ή μετά το γιορτινό δείπνο. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα: φιστίκι κελυφωτό ψίχα ψημένο ανάλατο, φιστίκι κελυφωτό ψημένο ανάλατο, φιστίκι κελυφωτό ψίχα ωμό, φυστίκι κελυφωτό ωμό. Για σνακ ή για συνοδευτικό του ποτού είναι καλύτερα τα φιστίκια με το κέλυφος ενώ για τη μαγειρική είναι καλύτερη η ψίχα καθώς κερδίζετε πολύτιμο χρόνο. Μια εξαιρετική επιλογή για τις γιορτές είναι το φιστίκι κελυφωτό ψίχα ψημένο με λεμόνι και αλάτι. Οι ψημένοι ξηροί καρποί αποτελούν το πιο ιδιαίτερο σνακ και ο συνδυασμός λεμόνι αλάτι δίνει μια έντονη γεύση που θα μείνει αξέχαστη.

Τα αμύγδαλα, αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους καρπούς των γιορτών. Είναι ιδανικά για σαλάτες ενώ αποτελούν τη βάση για πολλά αγαπημένα γλυκά, όπως κέικ αμυγδάλου, τάρτα αμυγδάλου ή αμυγδαλόπιτα. Φυσικά, είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Αμύγδαλο ψίχα ψημένο ανάλατο ή αμύγδαλο ψίχα ωμό είναι το τέλειο συνοδευτικό για το ποτό. Μπορείτε να συνδυάσετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς μαζί με αποξηραμένα φρούτα σε μικρά μπολ για τους καλεσμένους σας στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Οι ξηροί καρποί, είναι αναπόσπαστο υλικό της πιο αγαπημένης γιορτινής συνταγής: Γέμιση γαλοπούλας χωρίς ξηρούς καρπούς δεν γίνεται!

Για τις πιο απολαυστικές γιορτές, προμηθευτείτε τους ξηρούς καρπούς της Nutriscious που σίγουρα θα τους χρησιμοποιήσετε στις περισσότερες γιορτινές συνταγές, ενώ παράλληλα θα έχετε έτοιμο το πιο νόστιμο και γιορτινό σνακ για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους.

Έχοντας ως μότο μας τη φράση: ¨Μάθε τι τρως¨ προτρέπουμε τους καταναλωτές λίγες μέρες πριν τη νέα χρονιά, να εμβαθύνουν περισσότερο στα ζητήματα που αφορούν στη διατροφή τους, ενεργώντας έτσι με μεγαλύτερη συνείδηση. Προμηθεύουμε επαγγελματίες και ιδιώτες καταναλωτές μέσω διαφόρων καναλιών, διερευνώντας και ικανοποιώντας αποτελεσματικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Πηγές: pharmnet.gr emedi.gr mednutrition.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati