Οι ‘’κρυφές’’ ιδιότητες των ξηρών καρπών

Οι ‘’κρυφές’’ ιδιότητες των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τον οργανισμό! Διάφορες μελέτες της επιστημονικής κοινότητας έχουν φέρει στο φως τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προσφέρουν οι ξηροί καρποί στην υγεία μας. Οι ξηροί καρποί, συμβάλλουν τόσο στην ευεξία και την υγεία του σώματος όσο και στην πνευματική διαύγεια. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει τις κρυφές ιδιότητες των ξηρών καρπών προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τις… άγνωστες πτυχές τους!

 Οι ξηροί καρποί είναι ο Νο1 σύμμαχος ομορφιάς

 Κι όμως! Πέρα από τα ποικίλα και αδιαμφισβήτητα οφέλη που προκαλούν στην υγεία, οι ξηροί καρποί αποτελούν επίσης ένα από τα αγαπημένα “μυστικά” ομορφιάς των γυναικών. Ο λόγος είναι απλός: η κατανάλωση ξηρών καρπών προσδίδει στο δέρμα λαμπερότητα και σφριγηλότητα. Η ημερήσια κατανάλωση μιας μερίδας αμυγδάλων, για παράδειγμα, κάνει αυτομάτως τα μαλλιά πλούσια και λαμπερά ενώ παράλληλα κρατάει υγιή τα νύχια. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Αν το δοκιμάσετε, να είστε σίγουροι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα δείτε μεγάλη διαφορά.

 Οι ξηροί καρποί ενισχύουν τη μνήμη! 

Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές έρευνες, η συχνή κατανάλωση των ξηρών καρπών και ιδιαιτέρως των καρυδιών, ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τις μνημονικές μας ικανότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα καρύδια περιέχουν διάφορα συστατικά που συμβάλλουν στην εγρήγορση των νοητικών ανθρώπινων λειτουργιών. Τα καρύδια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και είναι πηγή άλφα-λινολενικού οξέος- Ω-3 λιπαρό οξύ, το οποίο, όπως έχει αποδειχθεί, έχει πολλαπλά οφέλη στην εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και ιδίως του εγκεφάλου. Μια έρευνα που διεξήχθη στο University of California έδειξε ότι η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει τους ανθρώπους να βελτιώσουν κατακόρυφα την απόδοση τους όταν καταπιάνονται με τεστ μνήμης, συγκέντρωσης και επεξεργασίας πληροφοριών. Αν, λοιπόν, αισθάνεστε πως η μνήμη σας είναι αδύναμη ή ότι κάπου-κάπου σας απατά… θυμηθείτε να φάτε μια χούφτα καρύδια ωμά.

 Έχετε χαμηλή διάθεση; Δοκιμάστε ξηρούς καρπούς!

Οι ξηροί καρποί, εκτός του ότι περιέχουν απαραίτητα συστατικά για την υγεία του σώματος, συμβάλλουν εξίσου αποτελεσματικά στην αναπτέρωση του ηθικού. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, οι ξηροί καρποί ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και ανανεώνουν την ψυχική διάθεση. Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης τριπτοφάνη, ένα αμινοξύ που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή σεροτονίνης - η οποία, είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην καλή διάθεση. 

 Οι ξηροί καρποί έχουν αντιγηραντική δράση

Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχουν και την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αυτή επιφέρει στον οργανισμό, οι ξηροί καρποί συμβάλλουν επίσης στην αντιγήρανση του δέρματος. Μια μερίδα αμυγδάλων ή καρυδιών ημερησίως είναι αρκετή για την πρόληψη και την καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών του προσώπου. Η ομορφιά και η νεότητα ξεκινούν από μέσα προς τα έξω. Γι’ αυτό η συνειδητή και ποιοτική διατροφή είναι το καλύτερο αντιγηραντικό. Στην Nutriscious, δημιουργούμε θρεπτικά και γευστικά διατροφικά προϊόντα ελεγχόμενης παραγωγής με τον κατάλληλο ποιοτικό έλεγχο για να φτάνουν σε εσάς οι καλύτεροι ξηροί καρποί.

 Ξηροί καρποί για καλύτερο ύπνο

Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα κελυφωτά φιστίκια και κυρίως, τα καρύδια είναι ιδανικό σνακ πριν τον ύπνο, καθώς περιέχουν μελατονίνη, μια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την έλευση και την ποιότητα του ύπνου. Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε μέταλλα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος. Σε κλινική δοκιμή, με χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός μελατονίνης, μαγνησίου και ψευδάργυρου, βοήθησε ηλικιωμένους με προβλήματα αϋπνίας να κοιμηθούν καλύτερα. Αν λοιπόν, θέλετε ένα βραδινό σνακ λίγο πριν τον ύπνο, αποφύγετε προϊόντα με ζάχαρη και αλάτι και προτιμήστε μια μερίδα Φιστίκι κελυφωτό ψίχα ωμό.

Η υγιεινή διατροφή δεν ήταν ποτέ πιο γευστική! Ανακαλύψτε στην Nutriscious όλες τις ‘’κρυφές ιδιότητες’’ των αγαπημένων σας ξηρών καρπών μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων προϊόντων.

Πηγές: www.sleepfoundation.org, www.iatronet.gr, www.healthline.com

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati