Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για ξηρούς καρπούς;

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για ξηρούς καρπούς;

Υπάρχουν κατά καιρούς διάφορες θεωρίες σχετικά με τις ώρες και τα γεύματα που χρειάζεται να καταναλώνουμε ώστε να παραμένουμε υγιείς και ταυτόχρονα σε φόρμα. Οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγουμε, σύμφωνα με τις έρευνες, είναι τα σάκχαρα, οι επεξεργασμένες τροφές και τα “κακά” λιπαρά ενώ αντίθετα θα πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Και εάν αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη ώρα μέσα στην ημέρα για να καταναλώσετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς

Αρκεί να σκεφτείτε ότι ο τρόπος που καταναλώνουμε τις ποσότητες του φαγητού μας πρέπει να συμβαδίζει με τον ρυθμό που μεταβολίζει το σώμα μας. Ιδανικά λοιπόν καταναλώνουμε τις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού νωρίτερα μέσα στην ημέρα και δεν ξεχνάμε ότι οι ορμόνες που καθορίζουν την αίσθηση της πείνας αναπτύσσονται κυρίως πριν από τις τρεις το μεσημέρι. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάτε ξηρούς καρπούς είναι κυρίως στο πρωινό.

Ξυπνήστε το πρωί και ετοιμάστε ένα υγιεινό πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε γιαούρτι με μέλι ή φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς για να σας δώσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Τέτοιες ώρες είναι που το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται και την περισσότερη ενέργεια για να ξεκινήσει καλά η μέρα και να φτάσει στο κυρίως γεύμα χωρίς απώλεια ενέργειας.

Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, συνίσταται να καταναλώνονται το πρωί για να λαμβάνετε και τα περισσότερα οφέλη τους. Η κατανάλωση ξηρών καρπών μαζί με το πρωινό:

  • Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα 
  • Σας κρατά χορτάτους
  • Ενισχύει τον μεταβολισμό σας

Μπορείτε, ακόμη και με άδειο στομάχι να καταναλώνετε αμύγδαλα. Αυτό θα βοηθήσει να απορροφήσετε πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε αυτά.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταναλώσετε τα καρύδια είναι αφού πρώτα τα μουλιάσετε. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 2-4 κομμάτια καρύδια και μουλιάστε τα σε ένα φλιτζάνι νερό όλη τη νύχτα. Θα έχετε ένα έτοιμο σνακ για το επόμενο πρωί. Άλλωστε, το μούλιασμα των καρυδιών βοηθά και στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο σώμα.

Ένας έξυπνος τρόπος για να συμπεριλάβετε τους ξηρούς καρπούς στα γεύματά σας και να σας δώσουν τα αναμενόμενα οφέλη για την υγεία, χωρίς την περιττή αύξηση βάρους, είναι να τους εντάξετε σαν συμπληρωματική διατροφή στο διατροφικό σας πλάνο με τις σωστές ημερήσιες αναλογίες και φυσικά να περιορίσετε τις υπερβολικές μερίδες. 

Θυμηθείτε ότι μια χούφτα ξηροί καρποί είναι καλύτεροι από λίγα πατατάκια και κουλουράκια μιας και εκτός από τα θρεπτικά τους συστατικά θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα! Αυτή η δυναμωτική χούφτα είναι επαρκής για να μετριάσει το αίσθημα της πείνας ανάμεσα στα γεύματα της ημέρας ακόμα και να ολοκληρώσει το διατροφικό σας γεύμα.

Αν θέλετε να γευτείτε μοναδικούς ξηρούς καρπούς αναζητήστε στη Nutriscious λαχταριστά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας μέσω των ποιοτικών προϊόντων μας! 

Πηγές: 

Health.harvard.edu

Tenasynseola.gr

vita.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati