Ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί για σνακ;

Ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί για σνακ;

Αν είστε λάτρης των σνακ, αλλά επιθυμείτε να περιορίσετε τις ανθυγιεινές τροφές από τη διατροφή σας, τότε οι ξηροί καρποί είναι μια από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις. Είναι μια τροφή πλούσια σε υγιεινά λιπαρά τα οποία περιέχουν καλά λιπαρά για την υγεία μας. Ωστόσο, πέρα από αυτό, παρέχουν επίσης καλές ποσότητες πρωτεΐνης και φυτικών ινών και λειτουργούν σημαντικά στην προώθηση μιας καλής υγείας.

Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα καρύδια και τα φουντούκια αποτελούν μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, οι ξηροί καρποί μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να υποστηρίξουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

3 υγιεινοί ξηροί καρποί - ιδανικοί για σνακ

Αμύγδαλα

Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε αμύγδαλα μπορεί να μειώσει την LDL (λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας) ή «κακή» χοληστερόλη και την οξειδωμένη LDL. Επιπλέον, μια τέτοια διατροφή -χαμηλή σε θερμίδες- μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να βοηθήσει στη διαχείριση ή στην προσπάθεια απώλειας βάρους σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από περιττά κιλά ή διαβήτη τύπου 2. Επομένως, τα αμύγδαλα αποτελούν μια αρκετά ωφέλιμη επιλογή για σνακ που επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε διατροφή.

Κάθε μικρή χούφτα ή 28 γραμμάρια αμύγδαλα περιέχουν:

- 14 γραμμάρια λιπαρά

- 6 γραμμάρια υδατάνθρακες

- 6 γραμμάρια πρωτεΐνες

- 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών

- 19% RDI για μαγνήσιο

- 37% RDI για τη βιταμίνη Ε

*RDI (Recommended Dietary Intake) = Συνιστώμενη Διατροφική Πρόσληψη

Φιστίκια

Όπως και τα αμύγδαλα, τα φιστίκια μπορούν επίσης να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης σας. Η κατανάλωση 30 γραμμαρίων από φιστίκια κάθε μέρα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της HDL (λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας) ή της «καλής» χοληστερόλης. Πλούσια σε φυτικές ίνες, αυτοί οι ξηροί καρποί μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους, της αρτηριακής πίεσης και της οξειδωτικής κατάστασης, η οποία αποδίδει τις οξειδωμένες ουσίες στο αίμα. Αυτές οι χημικές ουσίες συμβάλλουν στη συνέχεια στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Συνεπώς, τα φιστίκια αποτελούν την καλύτερη τροφή για σνακ μεταξύ των γευμάτων σας και δραστηριοτήτων σας.

Κάθε μικρή χούφτα ή 28 γραμμάρια φιστικιών περιέχουν:

- 12,5 γραμμάρια λιπαρά

- 8 γραμμάρια υδατάνθρακες

- 6 γραμμάρια πρωτεΐνες

- 3 γραμμάρια φυτικών ινών

- 8% RDI για το μαγνήσιο

- 3% RDI για τη βιταμίνη Ε

*RDI (Recommended Dietary Intake) = Συνιστώμενη Διατροφική Πρόσληψη

Καρύδια

Αυτοί οι πολυαγαπημένοι ξηροί καρποί είναι πρωταρχικές πηγές ωμέγα 3 λιπαρών οξέων ALA (α-λινολενικά οξέα). Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα καρύδια μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και τα συνολικά επίπεδά της, καθώς αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL). Τα καρύδια ενισχύουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και μειώνουν τον βαθμό φλεγμονής που με τη σειρά του οδηγεί σε πολλές χρόνιες ασθένειες. Αν καταναλώνετε καρύδια ως σνακ σε καθημερινή βάση θα ανακαλύψετε και άλλα πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας.

Κάθε μικρή χούφτα ή 28 γραμμάρια καρυδιών περιέχουν:

- 18 γραμμάρια λιπαρά

- 4 γραμμάρια υδατάνθρακες

- 4 γραμμάρια πρωτεΐνες

- 2 γραμμάρια φυτικών ινών

- 11% RDI για μαγνήσιο

- 1% RDI για τη βιταμίνη Ε

*RDI (Recommended Dietary Intake) = Συνιστώμενη Διατροφική Πρόσληψη

Στη Nutriscious έχουμε ως προτεραιότητα τη θρεπτική αξία των τροφίμων μας γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως η «καλή» υγεία, διατηρείται μέσω της σωστής διατροφής. Σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον, περιορίζουμε τις σπατάλες των χρήσιμων πόρων και δημιουργούμε εξαιρετικά και ποιοτικά προϊόντα με απολαυστικές γευστικές εμπειρίες.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, επισκεφτείτε σήμερα τη σελίδα της Nutriscious για να προμηθευτείτε τους πιο νόστιμους και υγιεινούς ξηρούς καρπούς για κάθε σνακ σας.

Πηγή: onmed.gr, diaitoloygeia.gr, shape.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati