Πόσους ξηρούς καρπούς μπορούμε να τρώμε την ημέρα

Πόσους ξηρούς καρπούς μπορούμε να τρώμε την ημέρα

Δίνουν μοναδική γεύση σε κάθε μας γεύμα…

Μας βοηθούν να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα νόστιμες και υγιεινές συνταγές…

Αποτελούν το τέλειο σνακ, ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού…

Είναι οι ξηροί καρποί και είναι μια από τις πιο θρεπτικές και ταυτόχρονα υγιεινές τροφές για τον οργανισμό του ανθρώπου. Μπορείτε να τους απολαύσετε ενδεικτικά στο πρωινό σας συνοδευτικά με γιαούρτι και μέλι, σε μπάρες δημητριακών, γλυκά, σαλάτες και σκέτους σαν σνακ.

Πόσες θερμίδες έχουν όμως οι ξηροί καρποί; Μπορούμε να φάμε όσους θέλουμε;

Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που αποφεύγουν τους ξηρούς καρπούς γιατί θεωρούν ότι εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητά τους σε λίπη υπάρχει πιθανότητα να παχύνουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι ακριβώς. Ο οργανισμός μας δεν απορροφά πραγματικά όλα τα λίπη των ξηρών καρπών απορροφά κυρίως τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν.

Οι ξηροί καρποί όχι μόνο δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους αλλά αντιθέτως μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή του!

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες γεγονός που μας βοηθά στην μείωση της αίσθησης της πείνας. Η κατανάλωσή τους μας δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού γεγονός που μας “αναγκάζει” να καταναλώνουμε λιγότερη ποσότητα φαγητού. 

Έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος ερευνών όσον αφορά τη σχέση που έχουν οι ξηροί καρποί με το βάρος, που έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πιο συχνά ξηρούς καρπούς έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν στο μέλλον παχυσαρκία.

Οι ξηροί καρποί σε ένα ποσοστό 50% έως 70% αποτελούνται από λίπος. Τα λιπαρά όμως που περιέχουν ανήκουν στην κατηγορία των «καλών» λιπαρών ( μονοακόρεστα και ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) τα οποία συνδέονται με πολλά και διαφορετικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα τα καρύδια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, ενώ τα φουντούκια και τα μακαντέμια έχουν περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά.

Οι ξηροί καρποί λοιπόν όταν καταναλώνονται με μέτρο όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά μπορούν να ενισχύσουν και στο κάψιμο του λίπους! Η κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει την ποσότητα ενέργειας και λίπους που καίμε. Αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο της πρωτεΐνης όσο και των ακόρεστων λιπαρών που περιέχουν οι ξηροί καρποί.

Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι μια καλή ποσότητα ξηρών καρπών που μπορούμε να καταναλωνουμε μέσα στην ημέρα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος κάποιας αύξησης του σωματικού μας βάρους είναι περίπου τα 30 γραμμάρια.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια νόστιμη θρεπτική και υγιεινή επιλογή!

Αυτό το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι αυτό που πρέπει να υπάρχει στην κατανάλωση του μεγέθους της μερίδας σας είναι το μέτρο! Μια ¨σωστή” μερίδα ξηρών καρπών μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής.

Ευτυχώς για εμάς, η ατομική συσκευασία της Νutriscious περιέχει τη σωστή αναλογία ξηρών καρπών που μπορούμε να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα. Για άλλους λιγότερο για άλλους περισσότερο η γεύση είναι απόλαυση και αναγκαία συνθήκη επιλογής τροφίμων. Ο δικός μας σκοπός είναι να δημιουργούμε καινοτόμα αλλά και εξαιρετικά προϊόντα με απολαυστικές εμπειρίες απολαύσης κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη και φυσικά γευστική!

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati