Τι θα συμβεί εάν τρώτε καρύδια καθημερινά

Τι θα συμβεί εάν τρώτε καρύδια καθημερινά

Ένα από τα πιο θρεπτικά και ταυτόχρονα πεντανόστιμα σνακ είναι οι ξηροί καρποί. Ανάμεσα στα διάφορα είδη που υπάρχουν, τα καρύδια μπορούν εύκολα να θεωρηθούν ένα από τα πιο υγιεινά. Τα διατροφικά οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι πολλαπλά. Είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα ακόμη.

Τα καρύδια θεωρούνται τόσο σημαντικά για την υγεία μας που τα τελευταία 50 χρόνια οι ειδικοί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις, για ένα συνέδριο, προκειμένου να συζητήσουν τα τελευταία οφέλη τους για την υγεία. Αυτό εύλογα αποτελεί μια εξέχουσα ένδειξη για το πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η κατανάλωσή τους. Μόλις μια χούφτα από καρύδια (περίπου 30 γρ.) σε καθημερινή βάση, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στην υγεία μας κάποια πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά στοιχεία που μπορούν να μας κρατήσουν υγιείς.

Τα οφέλη του να καταναλώνετε καρύδια καθημερινά

  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα καρύδια έχουν υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από οποιονδήποτε άλλο κοινό ξηρό καρπό που γνωρίζουμε. Αυτό προέρχεται από τη βιταμίνη Ε, τη μελατονίνη και τις φυτικές ενώσεις (πολυφαινόλες), οι οποίες είναι πολύ υψηλότερες στη φλούδα των καρυδιών. Προκαταρκτικές μελέτες σε υγιείς ενήλικες, έδειξαν ότι η κατανάλωσή τους θα μπορούσε να αποτρέψει την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από την LDL ή την "κακή" χοληστερόλη.

  • Ωμέγα-3 φυτικής προέλευσης

Τα καρύδια έχουν σημαντικά υψηλότερη ποσότητα ωμέγα-3 σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Αυτό είναι γνωστό ως άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο είναι μια απαραίτητη λιπαρή ουσία που πρέπει να λαμβάνετε από τη διατροφή σας. Μια χούφτα καρύδια κάθε μέρα, καλύπτει εύκολα την ελάχιστη απαίτηση για καθημερινή κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

  • Προάγουν ένα πιο υγιές έντερο

Η κατανάλωση καρυδιών σε καθημερινή βάση βοηθά στην προώθηση των προβιοτικών ή των «καλών» βακτηρίων. Έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση τροφίμων που βοηθούν στη διατήρηση των προβιοτικών είναι εξαιρετικά επωφελής για την ύπαρξη ενός πιο υγιούς εντέρου και, επομένως, καλύτερης συνολικής υγείας. Τα καρύδια βοηθούν, επίσης, στην αύξηση αυτών των βακτηρίων, με αύξηση αυτών που παράγουν βουτυρικό οξύ. Το τελευταίο είναι ένα λίπος που βοηθά στην περαιτέρω θρέψη του και γενικότερα στη προώθηση ενός πιο υγιούς εντέρου. 

  • Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους

Τα καρύδια έχουν πολλές θερμίδες, αλλά μελέτες δείχνουν επίσης ότι απορροφούν και ενέργεια, 21% χαμηλότερη από ό,τι θα αναμενόταν από τα θρεπτικά συστατικά τους. Αυτό βοηθά στον έλεγχο της όρεξής σας. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση και τον έλεγχο της πείνας και να οδηγήσει σε αυξημένη ενεργοποίηση σε περιοχές του εγκεφάλου που βοηθούν στην αντίσταση στους πειρασμούς του φαγητού.

Πώς θα προσθέσετε τα καρύδια στη διατροφή σας;

Τα καρύδια είναι τόσο θρεπτικά που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μια θέση στην καθημερινή σας διατροφή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά ως σνακ αλλά και ως συστατικό σε ένα από τα πλήρες γεύματά σας σε κάποιο κενό από τις υποχρεώσεις σας.

Ακόμη, μπορείτε να πασπαλίσετε καρύδια σε πλιγούρι βρώμης ή άλλα ζεστά ή κρύα δημητριακά, να τα ανακατεύετε σε τηγανίτες, μάφιν ή άλλα γρήγορα υλικά και να τα ρίχνετε σε λαχανικά ή σε σαλάτες. Εάν αγαπάτε περισσότερο τα γλυκά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα καρύδια μπορούν να συμπεριληφθούν και να αναμειχθούν με τα πάντα, ακόμη και με τα γλυκά.

Με αυτά τα μοναδικά οφέλη που αποκομίζετε από την καθημερινή κατανάλωση των καρυδιών, νομίζουμε ότι είναι πολύ καλή ιδέα να προμηθευτείτε άμεσα αυτούς τους ξηρούς καρπούς ώστε να απολαύσετε την πεντανόστιμη γεύση και την τραγανή υφή τους μέσα από τη Nutriscious.

Πηγή: onmed.gr, akadimia-ygeias.gr.

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati