Ρίξε το τσάι σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα σύκα, τις σταφίδες και τη βρώμη. Χτύπησε το αυγό ξεχωριστά και έπειτα ρίξε το μέσα στο μπολ με το πράσινο τσάι.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι ολικής, την baking powder, τους ξηρούς καρπούς, το λιναρόσπορο, το σουσάμι και τα πασατέμπο.
Ένωσε τα δύο μείγματα.
Τοποθέτησε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο και στις άκρες ενός μακρόστενου ταψιού. Ρίξε μέσα το μείγμα και πρόσθεσε από πάνω τους έξτρα ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.
Ψήσε για 1 ώρα, στη συνέχεια κάλυψε την κορυφή με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15 λεπτά. Όταν κρυώσει, κόψε σε 16 φέτες, πρόσθεσε σε κάθε φέτα από 25γρ. ρικότα, μια φέτα πορτοκάλι και απόλαυσε.