Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε καλά τα μήλα και κόβουμε το επάνω μέρος τους και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Καθαρίζουμε προσεκτικά την ψίχα των μήλων από τα κουκούτσια και την κρατάμε.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το αμαρέτο και τις σταφίδες και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με την ψίχα των μήλων, την ζάχαρη, την κανέλα και τα φρούτα του δάσους προσθέτοντας το αμαρέτο με τις σταφίδες που έχουν φουσκώσει.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα μήλα μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο τσεκάρουμε με ένα πιρούνι αν τα μήλα μας ψήθηκαν και αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα ξεσκέπαστα να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί.