Πόσο καλό κάνουν τα φιστίκια σε μία ισορροπημένη διατροφή;

Πόσο καλό κάνουν τα φιστίκια σε μία ισορροπημένη διατροφή;

Ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ σήμερα είναι αναμφίβολα οι ξηροί καρποί. Μέσω αυτών λαμβάνουμε καθημερινά πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή, φυσικά.


Τα φιστίκια φαίνεται να παρέχουν περισσότερο από το 25% της συνολικής πρωτεΐνης και των υγιεινών λιπαρών που βρίσκονται σε μια τυπική διατροφή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά και ως εκ τούτου θεωρούνται ως μία από τις πιο υγιεινές τροφές χάρη στα ποικίλα οφέλη τους για την υγεία. Αυτό καθιστά τα φιστίκια μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε πρόγραμμα διατροφής και μια ιδανική επιλογή για όλους.


Τα φιστίκια είναι μία νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική τροφή, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο για να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού βάρους. Παρακάτω θα ανακαλύψετε πόσο σημαντικά είναι τα φιστίκια σε μία ισορροπημένη διατροφή και ποια τα οφέλη τους.


Πόσο σημαντικά είναι τα φιστίκια σε μια ισορροπημένη διατροφή;


Τα φιστίκια περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βελτιώνουν την όραση, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία της καρδιάς. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ασβέστιο και μαγνήσιο.


Τα φιστίκια θεωρούνται συχνά ότι είναι πλούσια σε θερμίδες. Στην πραγματικότητα, δεν έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς συχνά παχαίνουν. Αντιθέτως, η κατανάλωσή τους σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και έτσι μειώνεται η πείνα.


Τα πολύτιμα οφέλη των φιστικιών

 

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Τα φιστίκια έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών. Μπορούν εύκολα να προστεθούν σε μία ισορροπημένη διατροφή και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια και πολλές τροφές.


Ενεργειακό Boost: Τα φιστίκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και παρέχουν ένα boost ενέργειας στον οργανισμό. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ενέργειας. Τέλος, οι βιταμίνες Β συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης και τη βελτίωση της διάθεσης.


Κάνουν καλό στην καρδιά: Τα φιστίκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες. Είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων: Η κατανάλωση φιστικιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων έως και 40%.Τα φιστίκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο. Η βιταμίνη Ε και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων.


Καλή πηγή σιδήρου: Τα φιστίκια είναι καλή πηγή σιδήρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία του αίματος. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες.


Καλή πηγή πρωτεΐνης: Τα φιστίκια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιών μυών και οστών. Σας βοηθούν επίσης στο να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, πράγμα χρήσιμο για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.


Στη Nutriscious, δε χρειάζεται να υπολογίζετε πόσα φιστίκια μπορείτε να καταναλώσετε την ημέρα. Με τις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης, μπορείτε εσείς και οι αγαπημένοι σας να απολαμβάνετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς με μέτρο.


Πηγή: healthstories.gr, medicalandbeauty.gr, mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν