Αμύγδαλα: Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των θερμίδων;

Αμύγδαλα: Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των θερμίδων;

Οι ξηροί καρποί περιέχουν τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά που αποτελούν superfood ακόμα και σε μια πιο απαιτητική διατροφή. Αν και έχουν τη φήμη ότι είναι πλούσιοι σε λιπαρά και θερμίδες, είναι μια τροφή που μπορεί αλλά και πρέπει να συμπεριληφθεί σε κάθε δίαιτα. Εξάλλου, όπως αποδεικνύεται, ορισμένοι ξηροί καρποί και ιδίως τα αμύγδαλα μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διαχείριση αλλά και στην απώλεια του βάρους σας.

Παρακάτω, θα διαβάσετε μερικούς από τους πιο βασικούς τρόπους με τους οποίους τα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε το τοπικό λίπος και να χάσετε βάρος, καθώς και ιδέες για το πώς να τα συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Μπορούν τα αμύγδαλα να περιορίσουν την πείνα; Κι αν ναι, πώς;

Τα αμύγδαλα είναι ένας ξηρός καρπός ιδιαίτερα χορταστικός, πράγμα που σημαίνει ότι η προσθήκη τους σε ένα γεύμα ή η κατανάλωσή τους ως σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρονικό διάστημα από ό,τι θα μπορούσατε διαφορετικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα αμύγδαλα είναι τόσο χορταστικά:

  • Είναι γεμάτα πρωτεΐνες

Γενικότερα οι ξηροί καρποί και κυρίως τα αμύγδαλα αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών για την υγεία. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γενικά, είναι χρήσιμες για τη διαχείριση και την απώλεια του βάρους. Συμπεριλαμβάνοντας τα τρόφιμα αυτά στη διατροφή σας είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνεστε την πείνα, ακόμη και αν τρώτε λιγότερο ενώ προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά.

  • Είναι γεμάτα φυτικές ίνες

Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι χορταστικές, οπότε όταν αποτελούν μέρος ενός γεύματος είναι πιθανό να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αν είχατε φάει ένα γεύμα με λίγες ή καθόλου φυτικές ίνες. Υπάρχουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών σε μια μερίδα με αμύγδαλα.

  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά λιπαρά

Μια μερίδα από αμύγδαλα (περίπου 28 γραμμάρια) περιέχει 15 γραμμάρια συνολικών λιπαρών οξέων. Ωστόσο, τα λιπαρά που περιέχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι υγιεινά, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτό το είδος αφενός παρέχει ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και συμβάλλει στον περιορισμό της πείνας και αφετέρου είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς.

Πώς μπορείτε να προσθέσετε τα αμύγδαλα σε μία διατροφή απώλειας βάρους;

Σνακ με ολόκληρα αμύγδαλα. Για να διατηρήσετε τις θερμίδες σας υπό έλεγχο όταν καταναλώνετε αμύγδαλα μεταξύ των γευμάτων, μείνετε σε μικρές μερίδες. Αναζητήστε συσκευασίες σνακ όπως τις έξυπνες συσκευασίες της Nutriscious που περιέχουν μόλις τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που πρέπει να καταναλώσετε. Επιλέξτε ανάμεσα σε Ωμό Αμύγδαλο με Ψίχα ή σε Ανάλατο Αμύγδαλο με Ψίχα και Ψημένο και απολαύστε!

Αποφύγετε να τα ξεπλύνετε. Είτε ωμά είτε καβουρδισμένα, προτιμήστε αμύγδαλα που έχουν ακόμα τη φλούδα τους, η οποία περιέχει σημαντικό αριθμό αντιοξειδωτικών και άλλων υγιεινών θρεπτικών συστατικών.

Χρησιμοποιήστε αμύγδαλα σε σαλάτες μέχρι και σε κέικ. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και τραγανή υφή σε σαλάτες ή σε γλυκά χωρίς να προσθέσετε πολλές θερμίδες.

Κάντε τα αλοιφή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε πολύ εύκολα να τα απολαύσετε σε πρωινό αλείφοντας μια φέτα με ψωμί μαζί με μέλι και φρέσκα φρούτα, ή διαφορετικά ως συστατικό σε σάλτσες και κέικ. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα φιλική και προς τα παιδιά.

Επισκεφτείτε τη σελίδα της Nutriscious για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα αμύγδαλα και τους ξηρούς καρπούς και να επιλέξετε τους κατάλληλους για τη διατροφή σας.

Πηγή: healthyliving.gr, verywellfit.comnb

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν