Γιατί οι ξηροί καρποί είναι το τέλειο σνακ για το παιδί σας

Γιατί οι ξηροί καρποί είναι το τέλειο σνακ για το παιδί σας

Από αμνημονεύτων χρόνων, οι άνθρωποι αντλούν και επωφελούνται από την πλούσια διατροφή των ξηρών καρπών. Μία ισορροπημένη σε θρεπτικά συστατικά στοιχεία διατροφή μαζί με ξηρούς καρπούς είναι μια ιδανική λύση για να τρέφεστε σωστά και να απολαμβάνετε όλες τις αγαπημένες σας τροφές σε κανονικές ποσότητες. Ωστόσο, αποτελούν οι ξηροί καρποί ιδανικό σνακ και για το παιδί σας και με ποιο τρόπο θα μπορούσε αυτό να βοηθήσει στην ανάπτυξή του;

Η παράδοση των ξηρών καρπών χρονολογείται ήδη από τον πολιτισμό της Μεσοποταμίας. Για πάνω από αιώνες, οι άνθρωποι τους απολαμβάνουν ως ένα εξαιρετικά θρεπτικό και νόστιμο σνακ σε όλο τον κόσμο. Αυτό από μόνο του, τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για σνακ, ειδικά για τους μικρούς μας φίλους αφού επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως κάνουν καλό στην υγεία τους και μπορούν, επίσης, να συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή του παιδιού σας:

Ανάπτυξη των οστών

Οι ξηροί καρποί αποτελούν πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου και άλλων μετάλλων που ενισχύουν τα οστά των παιδιών κατά την ανάπτυξή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί ότι οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την ανάπτυξη των οστών είναι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Επομένως, αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να κατέχουν μια θέση στη διατροφή τους.

Δύναμη μνήμης

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένοι ξηροί καρποί έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη μνήμη και να ενισχύουν το γνωστικό μαθησιακό δυναμικό του εγκεφάλου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Τα καρύδια είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς που κάνουν ιδιαίτερο καλό στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην ψυχική υγεία, καθώς συμβάλλουν τόσο στην ενίσχυση της συγκέντρωσης όσο και της μνήμης.

Ενέργεια

Τα παιδιά πάντα ξεχειλίζουν από ενέργεια και όρεξη για ζωή. Στο στάδιο της ανάπτυξης, το σώμα απαιτεί περισσότερη ενέργεια, καθώς συμμετέχει σε πολλές σωματικές δραστηριότητες. Οι ξηροί καρποί είναι η τέλεια πηγή ενέργειας και υγιεινών λιπαρών. Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που είναι ιδανικοί «προμηθευτές» ενέργειας και περιέχουν υψηλές ποσότητες εύπεπτων υδατανθράκων είναι τα φιστίκια και τα κάσιους.

Ανοσία

Η οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος σε νεαρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία του σώματός μας να καταπολεμήσει όλα τα είδη ασθενειών αργότερα στη ζωή. Άλλωστε, η τρυφερή ηλικία των παιδιών τα καθιστά πιο ευάλωτα στις ασθένειες. Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικοί ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου και σιδήρου. Αυτή, λοιπόν, η τροφή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μαγγάνιο και βιταμίνες που ενισχύουν την ανοσία.

Σε τι ηλικία μπορούν τα παιδιά να καταναλώσουν ξηρούς καρπούς;

Οι ξηροί καρποί, όπως και κάθε άλλο τρόφιμο, θα πρέπει να εισάγονται στη διατροφή ενός παιδιού ήδη από την ηλικία των έξι μηνών. Βέβαια, οι ολόκληροι ξηροί καρποί θα πρέπει να αποφεύγονται να καταναλώνονται από παιδιά κάτω των πέντε ετών, επειδή ενδέχεται να προκαλέσουν πνιγμό. Μπορείτε, ωστόσο, να τους χρησιμοποιήσετε αλεσμένους σε κάποιο φαγητό ή κάποιο βούτυρο έτσι ώστε να αντικαταστήσετε τους ξηρούς καρπούς.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θα πρέπει να χορηγούν στα παιδιά τους τροφές από ξηρούς καρπούς μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους. Τα παιδιά που έχουν χαμηλό κίνδυνο αλλεργίας, βάσει του ιατρικού ιστορικού της οικογένειας, μπορούν με ασφάλεια να εισάγουν τροφές με βάση τα φιστίκια στην κατάλληλη ηλικία, χωρίς κανένα φόβο.

Τώρα που γνωρίζετε ακριβώς τι μαγικά μπορούν να κάνουν αυτοί οι ξηροί καρποί στην υγεία του παιδιού σας, μπείτε στη Nutriscious και ανακαλύψτε τους καλύτερους και πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς που θα αποτελέσουν ένα τέλειο μείγμα γεύσης και διατροφής για κάθε ηλικία.

Πηγή: neadiatrofis.gr, imommy.gr.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν