Τι είναι τόσο σπουδαίο στα καρύδια της Nutriscious

Τι είναι τόσο σπουδαίο στα καρύδια της Nutriscious

Ένα μεγάλο ποσοστό ενός υγιούς σώματος είναι η υγιεινή διατροφή. Κατά καιρούς πολλοί είναι αυτοί που έχουν σκεφτεί να καταφύγουν στην κατανάλωση τροφίμων με χαμηλούς υδατάνθρακες ή με χαμηλά λιπαρά. Άλλοι πάλι έχουν σκεφτεί να απέχουν ακόμη και από τα γλυκά. Πριν από χρόνια, οι περισσότεροι συνιστούσαν ακόμη και την αφαίρεση των ξηρών καρπών από τη διατροφή τους, γεγονός που είχε λανθασμένα διαδοθεί στο ευρύ κοινό.

Με την πάροδο των χρόνων πραγματοποιήθηκαν πολλές μελέτες που απέδειξαν ότι οι άνθρωποι μπορούν σήμερα να προσθέσουν ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς που μπορείτε να καταναλώσετε σε μια ισορροπημένη διατροφή είναι τα καρύδια. Τι είναι, ωστόσο, τόσο σπουδαίο στα καρύδια της Nutriscious και ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία σας;

Μια νέα μελέτη του Harvard MS διερευνά τα οφέλη των καρυδιών για την υγεία

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Harvard Medical School απέδειξε ότι τα καρύδια μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή σε μία διατροφή. Και δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες στον τομέα της υγείας καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Σύμφωνα με μία προηγούμενη ανάλυση από τους ίδιους ερευνητές διαπιστώθηκε ότι οι δίαιτες που περιλαμβάνουν καρύδια μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Χαμηλότερη ολική χοληστερόλη
  • Χαμηλότερη LDL ή αλλιώς «κακή» χοληστερόλη
  • Χαμηλότερα τριγλυκερίδια
  • Μείωση της αποπρωτεΐνης Β (πρωτεΐνη που συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα)

style="margin-top:15px;"Γιατί τα καρύδια είναι τόσο σπουδαία για την υγεία μας;

Ενώ η νέα αυτή έρευνα είναι ενδιαφέρουσα, εγείρει επίσης το ερώτημα εάν τα καρύδια είναι κατά κάποιο τρόπο μοναδικά. Αυτό που καθιστά ξεχωριστά τα καρύδια της Nutriscious είναι η ποιότητα αλλά και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί σε συνεργασία πάντα με επιλεγμένους παραγωγούς για τη βελτίωση της καλλιέργειας και την παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων.

Κανένας ξηρός καρπός δεν είναι ίδιος. Πολλοί ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα λιπαρά, μαζί με πολυακόρεστα. Αυτά τα είδη είναι πιο υγιεινά λιπαρά από τα κορεσμένα και τα «κακά» λιπαρά, ωστόσο ο συγκεκριμένος συνδυασμός λιπαρών και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που περιέχεται στα καρύδια μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και την υγεία σας.

Πώς θα προσθέσετε τα καρύδια στη διατροφή σας;

Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο απολαυστικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε τα καρύδια στην καθημερινή σας διατροφή:

  1. Αλέστε καρύδια για να φτιάξετε ένα ντιπ και να το απολαύσετε ως συνοδευτικό με διάφορα πιάτα. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα τσάτνεϊ με καρύδια στο σπίτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, σκόρδο, τζίντζερ, χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο.
  2. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά καρύδια ενώ φτιάχνετε το χούμους σας.
  3. Μπορείτε να καψαλίσετε μερικά καρύδια στον φούρνο και να τα προσθέσετε ως γέμιση σε σάντουιτς και σαλάτες.
  4. Τα καρύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γαρνίρετε τα αγαπημένα σας επιδόρπια. Θρυμματίστε τα και πασπαλίστε τα!
  5. Αλέστε μερικά καρύδια και φτιάξτε smoothies με αυτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι γάλα ή γιαούρτι, καρύδια, μέλι και οποιοδήποτε φρούτο ή γεύση της αρεσκείας σας.
  6. Φτιάξε υγιεινές μπάρες δημητριακών στο σπίτι για εκείνες τις στιγμές που σας πιάνουν κρίσεις πείνας. Πάρτε μερικά καρύδια, σκόνη κακάο, δημητριακά της αρεσκείας σας και μέλι. Φτιάξτε ένα ομοιογενές μείγμα με το κακάο και το μέλι και ανακατέψτε καλά με τα καρύδια και τα δημητριακά και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.

Σκέφτεστε να συμπεριλάβετε τα καρύδια στην καθημερινή σας διατροφή; Τότε επιλέξτε τη Nutriscious και μερικούς από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς για να έχετε υγιή ζωή!

Πηγή: diatrofi.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν