Σαλάτα με Ταλαγάνι και Ξηρούς Καρπούς

Σαλάτα με Ταλαγάνι και Ξηρούς Καρπούς

Συστατικά

1 χούφτα φύλλα σπανάκι τρυφερό
100 gr. τυρί ταλαγάνι Αποστόλου (Ήπειρος)
2 σακουλάκια αμύγδαλα NUTRISCIOUS
1 κουταλιά της σούπας κάσιους ή φουντούκια
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
2 χουρμάδες αποξηραμένους
2 λιαστές ντομάτες
1 μεγάλο μανταρίνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, το πετιμέζι, την μουστάρδα και το ξύδι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο μεγάλο.
Τεμαχίζουμε σε τους χουρμάδες και τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε, καβουρδίζουμε και το σουσάμι.
Ψήνουμε το ταλαγάνι σε σχάρα, γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε επάνω από το σπανάκι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τις λιαστές τομάτες.
Περιχύνουμε με το ντέσινγκ και σερβίρουμε!

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν