Κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Συστατικά

  • 400ml ζεστό μαύρο τσάι
  • 100γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 140γρ. σταφίδες
  • 50γρ. βρώμη
  • 200γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 100γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) - (ισοδυναμεί με 2 σακουλάκια Αμύγδαλο Ψίχα Ωμό και 2 σακουλάκια Καρύδι ψίχα ωμό Nutriscious)
  • 50γρ. ξηροί καρποί για την επικάλυψη
  • 1κ. σούπας λιναρόσπορος
  • 1κ. σούπας σουσάμι
  • 2κ. σούπας σουσάμι για την επικάλυψη
  • 25γρ. πασατέμπο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 25γρ. ρικότα ανά άτομο
  • 1 πορτοκαλί κομμένο σε χοντρές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.

Ρίξε το τσάι σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα σύκα, τις σταφίδες και τη βρώμη.
Χτύπησε το αυγό ξεχωριστά και έπειτα ρίξε το μέσα στο μπολ με το πράσινο τσάι.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι ολικής, την baking powder, τους ξηρούς καρπούς, το λιναρόσπορο, το σουσάμι και τα πασατέμπο.

Ένωσε τα δύο μείγματα.

Τοποθέτησε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο και στις άκρες ενός μακρόστενου ταψιού.
Ρίξε μέσα το μείγμα και πρόσθεσε από πάνω τους έξτρα ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.

Ψήσε για 1 ώρα, στη συνέχεια κάλυψε την κορυφή με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσει, κόψε σε 16 φέτες, πρόσθεσε σε κάθε φέτα από 25γρ. ρικότα, μια φέτα πορτοκάλι και απόλαυσε.

Πηγή: tlife.gr

Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published