3 ξηροί καρποί που δίνουν την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε με τον πιο υγιεινό τρόπο

3 ξηροί καρποί που δίνουν την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε με τον πιο υγιεινό τρόπο

Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία μας και αρκετά χρήσιμη σε άτομα ηλικιωμένα, άτομα δραστήρια, άτομα που προσπαθούν να χάσουν λίπος ή να χτίσουν μυς. Αυτό το συστατικό είναι που μας κρατά χορτάτους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και μας βοηθά να χτίσουμε ή να επαναφέρουμε τους μυς πριν και αμέσως μετά την προπόνηση. Επομένως, μια καλή λύση στην πρόσληψη πρωτεΐνης είναι να την αυξήσουμε μέσω υγιεινών τροφών όπως είναι οι ξηροί καρποί για να μεγιστοποιήσουμε τα «κέρδη» της ενδυνάμωσης.

Οι ξηροί καρποί είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να ενισχύσουμε την πρόσληψη πρωτεΐνης στον οργανισμό μας ενώ συνήθως αποτελεί και την πιο προσιτή επιλογή στην αγορά. Μια επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Nutriscious θα σας βοηθήσει να βρείτε ξηρούς καρπούς υψηλής ποιότητας από επιλεγμένους παραγωγούς που δημιουργούν μια υγιεινή αλλά και παράλληλα γευστική πανδαισία. Ωστόσο, ποιοι είναι οι ξηροί καρποί που περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης στον οργανισμό σας και ποια τα οφέλη τους;

3 ξηροί καρποί που είναι γεμάτοι πρωτεΐνη

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα φυτικής πρωτεΐνης, γεγονός που ενισχύει επίσης την υγεία των ατόμων οι οποίοι καταναλώνουν λίγα ή και καθόλου ζωικά προϊόντα. Η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλλει στην κάλυψη όλων των βασικών μας αναγκών σε θρεπτικά συστατικά καθώς επίσης και στην καλή λειτουργία των οστών, των μυών και του δέρματος. Ωστόσο, ενώ πρωτεΐνη περιέχεται σχεδόν σε όλους τους ξηρούς καρπούς, υπάρχουν ορισμένοι που περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα για την υγεία μας.

  • Αμύγδαλα

Αν θέλετε να βάλετε την πρωτεΐνη στη ζωή σας, τότε τα αμύγδαλα είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Γεμάτα πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία προσφέρουν στον οργανισμό σας φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την προστασία από το οξειδωτικό στρες, τις καρδιακές παθήσεις αλλά και άλλες χρόνιες ασθένειες που μπορεί να σας ταλαιπωρούν. Ειδικότερα, η φλούδα τους συγκεντρώνει την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών, γεγονός πως η προσθήκη των αμυγδάλων στη διατροφή σας θα σας προσφέρει τα περισσότερα οφέλη.

  • Καρύδια

Τα καρύδια είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Χάρη στα πλούσια θρεπτικά τους συστατικά και τις λιπαρές ουσίες που περιέχουν συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα, τα καρύδια φαίνεται να περιέχουν τα περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό, και αυτό συμβαίνει με τη μορφή του άλφα-λινολενικού οξέος (ALA).

  • Φιστίκια

Η πρωτεΐνη που περιέχεται στα φιστίκια ισούται με ένα αυγό. Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα βασικών αμινοξέων συγκριτικά με τις πρωτεΐνες, που είναι αναγκαίο να λαμβάνονται μέσω της διατροφής, ώστε το σώμα μας να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για την αύξηση των πρωτεϊνών. Τέλος, αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές βιοτίνης, μια βιταμίνη που βοηθά στη μετατροπή της τροφής σε αξιοποιήσιμη ενέργεια στο σώμα και για αυτό αποτελούν ένα σνακ που πρέπει να υπάρχει σε κάθε διατροφή.

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά;

Η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο μέσω ορισμένων τροφών όπως για παράδειγμα οι ξηροί καρποί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα όσπρια, τα δημητριακά και άλλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του κλάδου, η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης ορίζεται στα 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Επομένως, ένας άνθρωπος που ζυγίζει 70 κιλά χρειάζεται να προσθέσει περίπου 56 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ώστε να είναι υγιής.

Στη Nutriscious φροντίζουμε μέσα από τους ξηρούς καρπούς να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη πρωτεΐνη με τον πιο υγιεινό τρόπο, ώστε ο οργανισμός σας να είναι υγιής.

Πηγή: pharmnet.gr, fmh.gr, truefood.gr

Lascia un commento

Si prega di notare che i commenti sono soggetti ad approvazione prima di essere pubblicati