Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, το πετιμέζι, την μουστάρδα και το ξύδι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο μεγάλο.
Τεμαχίζουμε σε τους χουρμάδες και τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε, καβουρδίζουμε και το σουσάμι.
Ψήνουμε το ταλαγάνι σε σχάρα, γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε επάνω από το σπανάκι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τις λιαστές τομάτες.