Αυτή είναι η ποσότητα υγιούς λίπους που περιέχουν τα καρύδια

Αυτή είναι η ποσότητα υγιούς λίπους που περιέχουν τα καρύδια

Όταν μιλάμε για υγιεινά σνακ, τα καρύδια αποτελούν εξαιρετική επιλογή! Δεν είναι μόνο νόστιμα και θρεπτικά, αλλά επίσης περιέχουν μια ισχυρή δόση υγιεινών λιπαρών. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ανακαλύψουμε την ποσότητα των υγιεινών λιπαρών που βρίσκονται στα καρύδια και γιατί θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής μας διατροφής.


Τι είναι τα υγιεινά λιπαρά;


Προτού εντρυφήσουμε στις ιδιαιτερότητες των καρυδιών, ας κατανοήσουμε τι είναι ακριβώς τα υγιεινά λιπαρά. Τα υγιεινά λιπαρά, γνωστά και ως ακόρεστα λιπαρά, είναι απαραίτητα για τη συνολική μας υγεία. Σε αντίθεση με τα κορεσμένα λίπη ή τα τρανς λιπαρά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, τα υγιή λίπη έχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία μας. 


Αυτή είναι η λιπαρή ουσία που βρίσκεται στα καρύδια


Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, συγκεκριμένα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Σε αυτή την κατηγορία, η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι υψηλή, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας. Ειδικότερα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παρέχουν ένα ευρύ φάσμα ωφελειών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των φλεγμονών, της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της υποστήριξης της λειτουργίας του εγκεφάλου. Η ενσωμάτωση των καρυδιών στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη αυτών των ευεργετικών λιπαρών.


Ποια είναι η ποσότητα υγιεινών λιπαρών που περιέχουν τα καρύδια;


Κατά μέσο όρο, μια μερίδα καρυδιών (28 γραμμάρια) περιέχει περίπου 18 γραμμάρια λίπους, που αποτελούν περίπου το 80% της συνολικής θερμιδικής τους περιεκτικότητας. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται υψηλό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η πλειονότητα αυτών των λιπαρών είναι της ωφέλιμης κατηγορίας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν 9 γραμμάρια του λίπους στα καρύδια είναι πολυακόρεστα λίπη, τα οποία περιλαμβάνουν τα ωμέγα-3 λιπαρά.


Τα οφέλη της ένταξης των καρυδιών στη διατροφή μας


Η προσθήκη των καρυδιών σε μία καθημερινή διατροφή μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Ακολουθούν μερικά μόνο από τα οφέλη της ενσωμάτωσης αυτών των θρεπτικών ξηρών καρπών στα γεύματα και τα σνακ μας:


Υγεία της καρδιάς: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα καρύδια μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης και μειώνοντας παράλληλα τη φλεγμονή στις αρτηρίες.


Λειτουργία του εγκεφάλου: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου και μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και τη συνολική μας υγεία.


Διαχείριση βάρους: Παρά το γεγονός ότι είναι πυκνά σε θερμίδες, τα καρύδια μπορούν στην πραγματικότητα να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους. Ο συνδυασμός αυτός με τα υγιή λιπαρά, τις πρωτεΐνες και τι φυτικές ίνες συμβάλλει στην προώθηση του αισθήματος του κορεσμού, μειώνοντας τον πειρασμό της υπερκατανάλωσης των τροφίμων.


Αντιοξειδωτική δράση: Τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματός μας από την κυτταρική βλάβη που προκαλούν οι επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.


Πώς να προσθέσετε τα καρύδια στη διατροφή σας;


Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να απολαύσετε τα πλούσια σε υγιή λιπαρά καρύδια ως μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Ακολουθούν μερικές γρήγορες και εύκολες ιδέες:


  • Δοκιμάστε μία χούφτα από καρύδια για ένα χορταστικό και θρεπτικό σνακ μετά το μεσημεριανό γεύμα.
  • Πασπαλίστε θρυμματισμένα καρύδια στην αγαπημένη σας σαλάτα για να προσθέσετε μία απολαυστική τραγανή υφή στο φαγητό σας.
  • Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια στα δημητριακά του πρωινού σας, στο πλιγούρι βρώμης ή στο γιαούρτι για πρόσθετη υφή και γεύση.
  • Χρησιμοποιήστε τα καρύδια ως βασικό συστατικό σε σπιτικές μπάρες granola ή σε energy balls για ένα θρεπτικό και γρήγορο σνακ.

Τα καρύδια είναι ένας πραγματικός θησαυρός υγιεινών λιπαρών, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η ένταξή τους στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να προσφέρει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, από τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς έως την ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Γιατί, λοιπόν, να μην αρπάξετε μια χούφτα καρύδια σήμερα και να αρχίσετε να αποκομίζετε τα οφέλη αυτών των νόστιμων και θρεπτικών ξηρών καρπών;

 

Ξεκινήστε σήμερα, ανακαλύπτοντας στη σελίδα της Nutriscious καρύδια υψηλής ποιότητας για να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και να επωφεληθείτε από τα υγιεινά λιπαρά!

 

Πηγή: healthia.gr, wellb.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν