Πώς συντηρούνται οι ξηροί καρποί το καλοκαίρι;

Πώς συντηρούνται οι ξηροί καρποί το καλοκαίρι;

Ως ένα εξαιρετικό σνακ που έχει υπέροχη γεύση, οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μειώνουν σημαντικά το αίσθημα της πείνας. Μπορείτε να τους προσθέτετε σε γάλα μαζί με δημητριακά, να τους αναμιγνύετε σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές για πρόσθετη γεύση, έτσι ώστε να τους καταναλώνετε με όποιον τρόπο θέλετε στο σπίτι, στο γραφείο ή το γυμναστήριο. Η επιλογή που αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε κάθε διατροφή!


Εκτός του ότι είναι εκπληκτικά υγιεινοί, οι ξηροί καρποί αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για άτομα που κάνουν δίαιτα, ακόμη και για άτομα που γυμνάζονται τακτικά. Προσθέτουν μοναδική γεύση σε διάφορα πιάτα και κάνουν τις νόστιμες, υγιεινές συνταγές να σας γεμίζουν θρεπτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.


Με ποιον τρόπο μπορούν να συντηρηθούν φρέσκοι οι ξηροί καρποί το καλοκαίρι;


Το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει σε υψηλά επίπεδα, γι' αυτό θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί κατά την αποθήκευση και συντήρηση των ξηρών καρπών. Ιδανικά, πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκιερό μέρος, μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα. 


Η διάρκεια ζωής των ξηρών καρπών εξαρτάται από τρεις παράγοντες: τις συνθήκες αποθήκευσης, τη συσκευασία -εάν είναι σφραγισμένη ή όχι- και το αν οι ξηροί καρποί είναι με ή χωρίς κέλυφος. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητο να προμηθεύεστε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς από εταιρείες που γνωρίζετε την πηγή προέλευσης και κυρίως την ποιότητά τους. Γενικά, προσπαθήστε να μην αγοράζετε περισσότερους ξηρούς καρπούς από όσους πραγματικά χρειάζεστε καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ταγγίσουν.


Η αποθήκευση των ξηρών καρπών σε αεροστεγή δοχεία (κατά προτίμηση από γυαλί) θα τους διατηρήσει φρέσκους χωρίς καμία αλλοίωση. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας μένει μακριά από τους ξηρούς καρπούς και μπορούν να αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 


Βέβαια αν θέλετε να αποθηκεύσετε τους ξηρούς καρπούς για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν αρκεί μόνο ένα αεροστεγές δοχείο, πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Αυτό είναι απαραίτητο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. 


Οι ξηροί καρποί συντηρούνται στην κατάψυξη; 


Οι ξηροί καρποί είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, αν προμηθευτείτε τους αγαπημένους σας αλλά 

δεν σκοπεύετε να τους καταναλώσετε αμέσως, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τους διατηρήσετε με ασφάλεια. Ένας καλός τρόπος είναι να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Στην πραγματικότητα, οι ξηροί καρποί διατηρούνται άριστα στην κατάψυξη και αν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να παραμείνουν αναλλοίωτοι έως και 12 μήνες αργότερα.


Tips που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την αποθήκευσή τους:

  • Αποθηκεύστε τους μακριά από τρόφιμα που μυρίζουν έντονα, όπως κρεμμύδια και σκόρδο ώστε να μην απορροφήσουν αυτές τις οσμές.
  • Οι ωμοί ξηροί καρποί διατηρούνται φρέσκοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Οι ξηροί καρποί χωρίς κέλυφος διατηρούνται φρέσκοι για μικρότερο χρονικό διάστημα από τους ξηρούς καρπούς με κέλυφος.

Εν κατακλείδι, οι ξηροί καρποί πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από θερμότητα και υγρασία. Θα πρέπει να αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία (ιδανικά από γυαλί) και να διατηρούνται στο ψυγείο εάν δεν πρόκειται να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, το ψυγείο αποτελεί ιδανική επιλογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!


Επισκεφθείτε τη Nutriscious για να προμηθευτείτε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς σε «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης και απολαύστε τους στο έπακρο!


Πηγή: onmed.gr, panmer.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν