Ακόμα να βάλετε ξηρούς καρπούς στο πρωινό σας;

Ακόμα να βάλετε ξηρούς καρπούς στο πρωινό σας;

Αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μια γενικά πιο υγιεινή καθημερινότητα και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, μια καλή αρχή είναι το θρεπτικό πρωινό.

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας και είναι μέρος ενός σωστού και ισορροπημένου διαιτολογίου. Δυστυχώς στις μέρες μας ο σύγχρονος άνθρωπος με τις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας και τους γρήγορους ρυθμούς το ξεχνά.

Το γεύμα αυτό δεν πρέπει να παραλείπεται γιατί μας γεμίζει ενέργεια και μας βοηθά να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος μιας και δίνει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες υποχρεώσεις της ημέρας. Έχοντας καταναλώσει ένα ισορροπημένο πρωινό μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του φαγητού μας κατά τη διάρκεια την ημέρας.

Και, όχι, ένας καφές με μια φρυγανιά στο πλάι δεν μπορεί να θεωρηθεί πρωινό! Θυμηθείτε ότι όλα τα πρωινά γεύματα δεν είναι ίδια! Ακόμα και αν έχετε εντάξει στο πρωινό σας γεύματα τα οποία φαινομενικά δείχνουν υγιεινά είναι πολύ πιθανόν να μην σας γεμίζουν με την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες απαιτήσεις της ημέρας!

Το πιάτο σας το πρωί πρέπει να περιέχει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και φυσικά πρωτεΐνη!

Η πρωτεΐνη είναι αυτή που θα σας δώσει τα απαραίτητα "καύσιμα" για το υπόλοιπο της ημέρας σας! Μην ξεχνάτε ότι αν το πρωινό σας αποτελείται μόνο από υδατάνθρακες τότε ο μεταβολισμός σας είναι «καταδικασμένος» για όλη την υπόλοιπη ημέρα! Το πόσο πολύ θα πεινάτε μέσα στην ημέρα είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων: πόσο μεγάλη ποσότητα φαγητού καταναλώνετε και τι ακριβώς τρώτε!

Αν στο πρωινό σας δεν υπάρχει πρωτεΐνη τότε το μεσημέρι θα νιώθετε έντονο το αίσθημα της πείνας και θα φάτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού!

Ένας πραγματικά διατροφικός θησαυρός που αποτελεί πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας είναι οι ξηροί καρποί! Αν τους εντάξετε στο πρωινό σας θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας!

Ξηροί καρποί

Ωμοί ή ανάλατοι οι ξηροί καρποί είναι απόλυτα νόστιμοι και θρεπτικοί!

Είναι ιδανική επιλογή για το πρωινό σας μιας και από τη μια σας χορταίνουν και από την άλλη προλαμβάνουν την αύξηση του σωματικού σας βάρους. Ακόμα είναι ιδιαίτερα γευστικοί οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τους εντάξετε στη διατροφή σας σε καθημερινή βάση! Οι ξηροί καρποί δίνουν γεύση ενώ παράλληλη αυξάνουν και τη διατροφική αξία του πρωινού σας!

Ας μάθουμε λοιπόν μια έξυπνη ιδέα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ξηρούς καρπούς για ένα δυναμωτικό και απόλυτα χορταστικό πρωινό, το οποίο είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να ετοιμάσετε!

Γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Πάρτε το αγαπημένο σας γιαούρτι και προσθέστε λίγα αποξηραμένα φρούτα, όπως ακτινίδιο και μάνγκο και συμπληρώστε με φρεσκοτριμμένα καρύδια και αμύγδαλα!

Τώρα έχετε ένα εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό πρωινό, που θα σας κρατήσει χορτάτους τουλάχιστον για 2 με 3 ώρες! Με το πιάτο αυτό έχετε πάρει παράλληλα πολλές φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη που είναι απαραίτητες το πρωί για να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυνατά!

Έχοντας ως μότο μας τη φράση: ¨Μάθε τι τρως¨ εμείς στην Νutriscious προτρέπουμε τους καταναλωτές, να εμβαθύνουν περισσότερο στα ζητήματα που αφορούν στη διατροφή τους, ενεργώντας έτσι με μεγαλύτερη συνείδηση. Προμηθεύουμε επαγγελματίες και ιδιώτες καταναλωτές μέσω διαφόρων καναλιών, διερευνώντας και ικανοποιώντας αποτελεσματικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Δημιουργούμε θρεπτικά και γευστικά διατροφικά προϊόντα ελεγχόμενης παραγωγής με τον κατάλληλο ποιοτικό έλεγχο. Σεβόμαστε το περιβάλλον και περιορίζουμε τις σπατάλες χρήσιμων πόρων εφαρμόζοντας τη λογική ¨τόσο όσο χρειάζεται¨!

Τώρα που ξέρετε τι τρώτε μπορείτε να επιλέξετε τους δικούς σας αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς για το επόμενο πρωινό σας γεύμα!

Και θυμηθείτε…
«Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».
Ιπποκράτης

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν