Αμύγδαλα: Το μυστικό για ένα καλλίγραμμο σώμα

Αμύγδαλα: Το μυστικό για ένα καλλίγραμμο σώμα

Οι ξηροί καρποί αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια μια από τις σημαντικότερες πηγές θρεπτικών συστατικών στοιχείων για την υγεία που προσλαμβάνονται μέσω της διατροφής. Ειδικότερα, αν η διατροφή ενισχυθεί και με μία σωστή εκγύμναση τότε θα δείτε πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα απλό γεύμα, όπως για παράδειγμα, ο εξαιρετικός συνδυασμός συστατικών και γεύσεων και το υγιές και καλλίγραμμο κορμί.

Οι ξηροί καρποί και συγκεκριμένα τα αμύγδαλα είναι ένα σνακ ευρέως διαδεδομένο και ιδιαίτερα αγαπητό στους αθλητές κι αυτό όχι τυχαία μιας και αποτελεί το «μυστικό» για ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα. Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής θερμιδικής τους αξίας αφού περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα κ.ά.  

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά, αφού μπορούν να σας ωφελήσουν σε πολλά ζητήματα όσον αφορά την υγεία. Μερικά από αυτά είναι η συμβολή τους στη διαμόρφωση μια σωστής διατροφής, η απώλεια βάρους, η μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς και η ανακούφιση από τις φλεγμονές.

Θρεπτική Αξία 

Μία χούφτα από αμύγδαλα ή 30 γραμμάρια από αυτά περιέχουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια.
  • Λίπος: 14 γραμμάρια (9 εκ των οποίων είναι μονοακόρεστα).
  • Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια.
  • Βιταμίνη Ε: 37% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. 
  • Μαγγάνιο: 32% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Μαγνήσιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Περιέχουν επίσης ένα αξιοπρεπές ποσό χαλκού, βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη) και φωσφόρου.

Μπορούν τα αμύγδαλα να αυξήσουν τον κορεσμό;

Τα αμύγδαλα εκτός από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, έχουν επιπλέον χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες αποτελούν δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στοιχεία του οργανισμού που μπορούν να κατευνάσουν την πείνα και να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που τρώνε καθημερινά αμύγδαλα να αισθάνονται πιο πλήρεις κι έτσι να καταλήγουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε άτομα ηλικίας 30-50 ετών, η κατανάλωση της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας αμυγδάλων (περίπου 30γρ.) δεν επηρέασε καθόλου τις υπόλοιπες διατροφικές τους συνήθειες. Συγκεκριμένα, επιστήμονες παρατήρησαν πως τα άτομα αυτά όχι μόνο δεν πήραν παραπανίσιο βάρος αλλά μείωσαν και τις ποσότητες των άλλων τροφών που κατανάλωναν μέσα στην ημέρα ενώ παράλληλα αύξησαν και την πρόσληψή τους σε μαγνήσιο και βιταμίνη Ε.

Επιπροσθέτως, τα αμύγδαλα μπόρεσαν και “κράτησαν” -τα άτομα που συμμετείχαν- για περισσότερη ώρα σε πληρότητα απ’ ότι συνήθως, γεγονός που οφείλεται στο συνδυασμό πρωτεϊνών και φυτικών ινών που περιέχονται σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο, αυτό το δυναμωτικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα παραπανίσια κιλά και να αποκτήσετε ένα πιο υγιές και καλλίγραμμο σώμα.

 Σε τι σας ωφελεί η κατανάλωση των αμυγδάλων;

Αν ταλαιπωρείστε από ανεπιθύμητα κιλά, τότε η κατανάλωση μιας ελεγχόμενης ποσότητας αμυγδάλων θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα πραγματικό δώρο στον εαυτό σας, αφού θα περιορίσουν την ποσότητα του λίπους και θα αυξήσουν την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, μειώνουν σημαντικά την ποσότητα του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών ενώ παράλληλα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, λόγω της μείωσης της χοληστερίνης. 

Επομένως, τα αμύγδαλα αποτελούν το ιδανικό δυναμωτικό σνακ που μπορεί να συμπληρώσει τα γεύματά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το καλλίγραμμο και υγιές σώμα που ονειρεύεστε. Μέσα από τις «έξυπνες» συσκευασίες μας, θα λάβετε την ημερήσια ποσότητα πρόσληψης για όλη την εβδομάδα.

Επισκεφτείτε τη σελίδα της Nutriscious και επιλέξτε ανάμεσα στα πιο νόστιμα, υγιεινά και τραγανά αμύγδαλα και δημιουργήστε ένα καλλίγραμμο και απόλυτα υγιές σώμα.

Πηγή: onmed.gr, mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν