Αμύγδαλα Vs Καρύδια: Ομοιότητες και Διαφορές

Αμύγδαλα Vs Καρύδια: Ομοιότητες και Διαφορές

Οι ξηροί καρποί αποτελούν το ιδανικό σνακ προς κατανάλωση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα που ωφελούν με κάθε τρόπο την υγεία σας. Μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής μπορούν να αποκτήσουν επάξια μια θέση στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην ενίσχυση και βελτίωση του οργανισμού σας.

Τα αμύγδαλα και τα καρύδια έχουν πολλά κοινά στοιχεία και οι καταναλωτές βρίσκονται συχνά στη δύσκολη θέση να επιλέξουν ανάμεσά τους. Και τα δύο είναι ξηροί καρποί με τραγανή υφή που τα καθιστά ιδανικά για σνακ, και είναι νόστιμα σκέτα, αλατισμένα σε σαλάτες ή ψημένα και πασπαλισμένα στο φαγητό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ξηρών καρπών, κυρίως όσον αφορά στο διατροφικό τους προφίλ.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ομοιότητες ανάμεσα στα αμύγδαλα και τα καρύδια;

Τα αμύγδαλα είναι ένα απόλυτα υγιεινό σνακ με πολλά μακροθρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και για αυτό ακριβώς τον λόγο προλαμβάνουν την εμφάνιση της χοληστερόλης. Επίσης, αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και πλούσια πηγή πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες και μαγνήσιο. Τέλος, περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας σας.

Τα κυριότερα οφέλη των αμυγδάλων:

  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και μαγνήσιο
  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά
  • Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης
  • Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών
  • Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β2
  • Μπορεί να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα
  • Είναι εξαιρετικά για τη διαχείριση του βάρους
  • Μπορεί να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα

Τα καρύδια περιέχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά και διαθέτουν υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως και τα αμύγδαλα. Αυτός ο τύπος λίπους έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την "κακή" LDL χοληστερόλη και επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς. Όσον αφορά τα μακροθρεπτικά συστατικά, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν σημαντική πηγή υγιεινών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μέταλλα, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, και σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη Β και βιταμίνη Ε που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Τα κυριότερα οφέλη των καρυδιών:

  • Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

(Ενισχύουν την υγεία του δέρματος, του εγκεφάλου και της καρδιάς)

  • Είναι πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά

(ψευδάργυρος, σελήνιο, σίδηρος, χαλκός)

  • Μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
  • Ενισχύουν τη μνήμη
  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

(Μειώνουν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες σε όλο το σώμα)

  • Μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή και να προάγουν ένα υγιές έντερο
  • Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους
  • Μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2
  • Μπορεί να ενισχύσουν την υγιή γήρανση

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα αμύγδαλα και τα καρύδια;

Τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα καρύδια είναι δύο ξηροί καρποί με διαφορετικές γεύσεις. Τα αμύγδαλα έχουν συνήθως μια απαλή γεύση ενώ αντίθετα τα καρύδια έχουν μια πιο έντονη, βουτυράτη γεύση. Επιπλέον, τα καρύδια έχουν ιδιαίτερη τραγανή μορφή όταν είναι φρέσκα και ιδιαίτερη μαλακή μορφή όταν βρίσκονται είναι αλατισμένα ή ψημένα. Ωστόσο, κάθε επιλογή είναι εξίσου νόστιμη, οπότε δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να κάνετε λάθος.

Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί διαφέρουν και ως προς τη υφή. Τα καρύδια έχουν πιο μαλακή και απαλή υφή από τα αμύγδαλα τα οποία είναι σκληρά και τραγανά. Αυτό σημαίνει ότι τα καρύδια ανακατεύονται και αλέθονται ευκολότερα σε αλεύρι από τα αμύγδαλα και είναι περισσότερο κατάλληλα για ψήσιμο. Αντιθέτως, τα αμύγδαλα είναι λίγο πιο σκληρά, γεγονός που τα καθιστά ένα από τα καλύτερα σνακ για αλμυρές συνταγές.

Τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα καρύδια της Nutriscious αποτελούν μια σπουδαία και υγιεινή επιλογή προς κατανάλωση με πολλά θετικά οφέλη να ενισχύουν και να βελτιώνουν την υγεία.

Πηγή: onmed.gr, newsbomb.gr, cyprustimes.com

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν