Back to gym με δυναμωτικό σνακ από ξηρούς καρπούς

Back to gym με δυναμωτικό σνακ από ξηρούς καρπούς

Η επιστροφή στην καθημερινότητα έχει επέλθει αναγκαστικά όσο κι αν προσπαθούσαμε να το αποφύγουμε. Λίγο η εργασία, λίγο τα σχολεία, λίγο το γυμναστήριο μας βοηθούν έτσι ώστε να επανενταχθούμε στο καθημερινό και απαιτητικό μας πρόγραμμα. Ωστόσο, για να το καταφέρουμε αυτό με το σωστό τρόπο θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα και μια τακτική που μαζί με μια σωστή διατροφή και άσκηση θα μας γεμίσει ενέργεια και δύναμη.

Αυτή τη δύναμη που σίγουρα αναζητάτε κι εσείς μπορείτε να τη βρείτε μέσω της άσκησης ή του γυμναστηρίου. Την ενέργεια, όμως, θα πρέπει να την ψάξετε σε τροφές υγιεινές που θα σας δώσουν πίσω τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να έχετε μια καλή συνολικά υγεία. Για παράδειγμα, οι ξηροί καρποί που αποτελούν τέτοια τροφή αποδεικνύεται ότι είναι μια από τις πλέον κατάλληλες θρεπτικές τροφές για πριν ή μετά το γυμναστήριο.

Γενικότερα, το γυμναστήριο απαιτεί σωματική δραστηριότητα, ενέργεια και αντοχή. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να παίρνετε μαζί σας σνακ που διατηρούν αυτή την ενέργεια, ώστε να κρατάτε το αίσθημα της πείνας μακριά και έτσι να ασκείστε ελεύθερα. Είτε είστε αθλητής, είτε απλά σας αρέσει να γυμνάζεστε θα δείτε πως οι ξηροί καρποί είναι το πιο δυναμωτικό σνακ.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι ξηροί καρποί για το γυμναστήριο;

Είναι σημαντικό πριν ή μετά το γυμναστήριο να τρώτε κάτι που να περιέχει πρωτεΐνες, λίπος και λίγους υδατάνθρακες, όπως για παράδειγμα οι ξηροί καρποί. Πολλοί αθλητές βέβαια τους αποφεύγουν, φοβούμενοι ότι είναι γεμάτοι θερμίδες, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να σας χορτάσουν και να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε ώστε να μην εξαντληθείτε.

Οι ξηροί καρποί, και ειδικά τα καρύδια, είναι πλούσιοι σε υγιεινά λιπαρά όπως τα ωμέγα-3, τα οποία ενισχύουν τη δύναμη και την απόδοσή σας κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης. Αυτό το είδος λίπους έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη προβλημάτων με τις αρθρώσεις σας.

Από την άλλη, οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, οι οποίες βοηθούν τους μυς σας να ανακάμψουν μετά τη σωματική άσκηση, και υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν στο μυϊκό σας σύστημα γλυκογόνο, δηλαδή την απαιτούμενη ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνιση της κόπωσης και να βελτιώσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις.

Τα αμύγδαλα, και άλλοι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια και τα φιστίκια, καθώς και οι σπόροι, το γιαούρτι και η μπανάνα, είναι επίσης πλούσιοι σε ηλεκτρολύτες (ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο), οι οποίοι βοηθούν στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών. Εκτός από τα μέταλλα, περιέχουν επίσης ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, ιδίως βιταμίνη Ε και εκείνες της ομάδας Β (που βρίσκονται, κυρίως, στα φιστίκια), οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης και του στρες που προκαλεί η σωματική άσκηση και βοηθούν επίσης και στην πέψη.

Επομένως, οι ξηροί καρποί μπορούν να ενισχύσουν τη σωματική σας απόδοση και να κάνουν καλό συνολικά στην υγεία σας. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τους καταναλώσετε με διάφορους τρόπους, όπως σκέτους, με γιαούρτι ή με φρούτα αλλά δεν πρέπει να τρώτε σνακ όταν περνάτε την πόρτα του γυμναστηρίου, καθώς το σώμα σας θα εκτρέψει την ενέργεια για να χωνέψει αυτή την τροφή. Οπότε, το ιδανικό είναι να τους καταναλώνετε μισή με μία ώρα πριν περίπου από το κυρίως γεύμα. Και μην ξεχνάτε να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, πίνοντας άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Χάρη στη Nutriscious μπορείτε τώρα να προμηθεύεστε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς μέσα από τις «έξυπνες» συσκευασίες μας προκειμένου να τους έχετε σωστά φυλαγμένους και έτσι να διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά τους συστατικά στοιχεία για να τα απολαμβάνετε εσείς και οι αγαπημένοι σας ακόμα και στο γυμναστήριο.

Πηγή: onmed.gr, healthline.com, mednutrition.gr.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν