Φιστίκια για κάθε τύπο! Εσείς ποια προτιμάτε;

Φιστίκια για κάθε τύπο! Εσείς ποια προτιμάτε;

Οι ξηροί καρποί είναι ευρύτερα γνωστοί ως μία από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε στο κομμάτι της διατροφής ώστε να επωφεληθείτε από τα πολλαπλά θρεπτικά τους συστατικά και να βελτιώσετε την υγεία σας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιαίτερα θρεπτικοί, με τα φιστίκια να έχουν χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους ποιοτικά και γευστικά ξηρούς καρπούς. Αυτό συμβαίνει λόγω της θερμιδικής τους αξίας και του ότι αποτελούν ένα από τα λίγα τρόφιμα, σε μικρή ποσότητα που παρέχουν ευεργετικά συστατικά.

Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά των φιστικιών;

Τα φιστίκια χαρακτηρίζονται κυρίως ως ένα μοναδικό superfood που μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους και να σας δώσει ένα boost ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη, μέσω αυτών μπορείτε να λάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να είναι υγιής. Πιο συγκεκριμένα, μια ημερήσια ποσότητα φιστικιών μπορεί να καλύψει σε ένα μεγάλο ποσοστό τις ημερήσιες ανάγκες σας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Μερικά άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τον οργανισμό σας είναι οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία όπως για παράδειγμα η θειαμίνη, η βιταμίνη B6, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, οι φυτικές ίνες και ο χαλκός. Τα φιστίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης, σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να σας προστατεύουν από τη γήρανση και διάφορα νοσήματα, και τέλος σε βιταμίνη Β6 που μπορεί να μειώσει με τη σειρά της τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, μιας ουσίας που σχετίζεται με την εμφάνιση αθηρωματικών πλακών και αρτηριοσκλήρυνσης.

Τα είδη φιστικιών μέσα από τα μάτια της Nutriscious Φιστίκι Κελυφωτό Ψίχα Ωμό

Τα φιστίκια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και νόστιμους ξηρούς καρπούς που καταναλώνονται ανά τον κόσμο σε πολλές εκδοχές. Μία από αυτές είναι και το ωμό κελυφωτό φιστίκι με ψίχα, ένα πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους.

Φιστίκι Κελυφωτό Ωμό

Αν δεν προτιμάτε την ψίχα αλλά σας αρέσει η διαδικασία του να ανοίγετε ξηρούς καρπούς, τότε αυτό το ωμό κελυφωτό φιστίκι θα αποτελέσει για εσάς την καλύτερη επιλογή. Υγιεινό, νόστιμο και λαχταριστό θα δώσει μια γλυκιά γεύση και τραγανή υφή στον ουρανίσκο σας.

Φιστίκι Κελυφωτό Ψίχα Ψημένο Ανάλατο

Μια εξίσου νόστιμη και υγιεινή επιλογή είναι αυτό το φανταστικό κελυφωτό ψημένο αλλά ανάλατο φιστίκι με ψίχα που θα σας κάνει να το λατρέψετε από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Ένα άκρως θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα μέσα στην ημέρα.

Φιστίκι Κελυφωτό Ψημένο Ανάλατο

Λαχταριστό, τραγανό και απολαυστικό και αυτό το κελυφωτό φιστίκι βρίσκεται σε ψημένη και ανάλατη μορφή και αποτελεί μια επίσης θρεπτική και υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια. Είτε ως σνακ είτε ως συστατικό σε κάποιο από τα γεύματά σας υπόσχεται να σας μαγέψει.

Φιστίκι Κελυφωτό Ψίχα Ψημένο με Λεμόνι & Αλάτι

Και για τους πιο απαιτητικούς αφήσαμε αυτή την φανταστική και απολαυστική εκδοχή. Κελυφωτό φιστίκι με ψίχα, ψημένο με λεμόνι και αλάτι. Τραγανό, υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ με λίγο πιο ιδιαίτερη γεύση που θα ενθουσιάσει κάθε πιστό φίλο των ξηρών καρπών.

Γιατί να επιλέξετε την Nutriscious;

Η Nutriscious είναι μια καινοτόμα εταιρεία στον τομέα της υγιεινής διατροφής που στοχεύει στη βελτίωση και ενίσχυση της συνολικής υγείας σας μέσω της θρεπτικής αξίας των τροφών της. Πιο συγκεκριμένα, συνεργάζεται με επιλεγμένους παραγωγούς και μαζί τους συνεχώς δημιουργούν θρεπτικά και γευστικά διατροφικά προϊόντα όπως οι ξηροί καρποί με γνώμονα πάντα την ελεγχόμενη παραγωγή και τον κατάλληλο ποιοτικό έλεγχο ώστε να μείνετε υγιείς.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Nutriscious και γευτείτε τα πιο θρεπτικά και πεντανόστιμα είδη φιστικιών μέσα από τις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης.

Πηγή: mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν