Οι ξηροί καρποί που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας

Οι ξηροί καρποί που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας

Η διατροφή είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μας και γι΄αυτό θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να καταναλώνουμε τροφές που να είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικές και υγιεινές για την υγεία μας. Τέτοια τροφή είναι οι ξηροί καρποί, μια τροφή γεμάτη με πλούσια θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην πρόληψη πολλών ασθενειών και ακόμη και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έχει να κάνει κυρίως με μια υγιή δόση ισορροπίας. Χρειάζεστε ισορροπία όσον αφορά το είδος των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνετε καθώς και το είδος των τροφίμων που καταναλώνετε. Οι ξηροί καρποί μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα οφέλη στην υγεία σας, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Με τη προσθήκη τους στη διατροφής σας καταναλώνετε νόστιμα και ταυτόχρονα υγιεινά σνακ και δίνετε στο σώμα σας αυτό που επιθυμεί, χωρίς να περιορίζετε το εύρος των τροφών σας.

Μπορεί οι περισσότεροι ξηροί καρποί να κάνουν «καλό» στην υγεία σας, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βελτιώσουν την υγεία σας συνολικά. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί;

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς μιας και αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και άλλα. Ένα σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα και να συμπεριληφθεί σε μια καθημερινή διατροφή μαζί με γιαούρτι, γάλα, ή διαφορετικά σε smoothies, σαλάτες αλλά και σε υγιεινά γλυκά.

ΚΑΡΥΔΙΑ

Ο «βασιλιάς» όλων των ξηρών καρπών, τα καρύδια, έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών συστατικών σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Είναι, επίσης, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού και βοηθούν στον περιορισμό απώλειας οστικής μάζας. Τέλος, είναι ιδανικά για σαλάτες, γιαούρτι και αλμυρές και γλυκές vegan δημιουργíες.

ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Τα φιστίκια αποτελούν superfood καθώς σας προσφέρουν πολλά και ευεργετικά συστατικά στοιχεία τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν συνολικά την υγεία σας. Μάλιστα, μια χούφτα από φιστίκια ή περίπου 30 γραμμάρια φαίνεται να καλύπτουν ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σας σε ενέργεια, φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά. Ένα πεντανόστιμο σνακ που συνδυάζεται πολύ ευχάριστα με σαλάτες, γιαούρτι, smoothies και επιδόρπια.

ΚΑΣΙΟΥΣ

Τα κάσιους είναι άλλη μια κατηγορία ξηρών καρπών που κάνουν «καλό» στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Γεμάτοι με αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά παρέχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και ιδιαίτερα σε θειαμίνη, βιταμίνη Β6 και Ε. Είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνδυάζονται τέλεια με σαλάτες, γιαούρτι και αναδεικνύουν ιδιαίτερα τις vegan συνταγές.

Γιατί οι ξηροί καρποί είναι απαραίτητοι στη διατροφή σας;

Γενικότερα, οι ξηροί καρποί είναι μια τροφή γεμάτη με πλούσια θρεπτικά συστατικά στοιχεία που δε θα πρέπει να λείπει από καμία ισορροπημένη διατροφή. Αυτό συμβαίνει διότι ωφελεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την υγεία σας. Από την πρόσληψη των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών για την υγεία μέχρι και την αποφυγή πολλών και χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης, οι ξηροί καρποί είναι αυτό που αναζητάτε προς απόλαυση, ένα υγιεινό σνακ.

Παρ΄όλα αυτά οι ξηροί καρποί αποτελούν το ιδανικό σνακ που μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού και να το καταναλώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Όπως προαναφέραμε, οι σαλάτες είναι το πιο συχνό, υγιεινό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο φαγητό που συνδυάζει ιδανικά τους περισσότερους από τους ξηρούς καρπούς που γνωρίζουμε σε απολαυστικές και διαφορετικές εκδοχές, ώστε να απολαμβάνετε τα θρεπτικά και γευστικά συστατικά τους.

Αν θέλετε τώρα να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα εύκολα, γρήγορα και υγιεινά, τότε θα πρέπει να προσθέσετε τους ξηρούς καρπούς της Nutriscious στη διατροφή σας.

Πηγή: health.harvard.edu, everydayhealth.com, thenutcrackerhouse.com

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν