Ξηροί καρποί: Σύμμαχοι για ένα επιτυχημένο ρεβεγιόν

Ξηροί καρποί: Σύμμαχοι για ένα επιτυχημένο ρεβεγιόν

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα σπίτια, τα μαγαζιά, οι δρόμοι γεμίζουν με πολύχρωμα λαμπιόνια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι που η οικογένεια μαζεύεται όλη μαζί και γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μεγάλα γιορτινά τραπέζια και άφθονο φαγητό και ποτό. Και επειδή γνωρίζουμε πως όσο πλησιάσει ο καιρός, οι περισσότεροι από εσάς έχετε άγχος για το ρεβεγιόν, σας έχουμε την κατάλληλη τροφή που μπορείτε να συμπεριλάβετε γι΄αυτό το σκοπό.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια ξεχωριστή επιλογή καθώς είναι θρεπτικοί, υγιεινοί και πεντανόστιμοι και μπορούν να συνδυαστούν με ορεκτικό, κυρίως πιάτο αλλά και γλυκό. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά στοιχεία και πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία αυτό το φανταστικό σνακ μπορεί να πλαισιώσει οποιοδήποτε πιάτο και να κάνει τους επισκέπτες σας να ξετρελαθούν. Αρκεί μόνο να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι σύμμαχοί σας για να έχετε ένα επιτυχημένο ρεβεγιόν.

Ποιοι ξηροί καρποί ταιριάζουν ιδανικά σε ένα χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν;

Αμύγδαλα

αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους ξηρούς καρπούς στα εστιατόρια την περίοδο των Χριστουγέννων. Από την πιο απλή τους μορφή ως ωμά ή ψημένα και αλατισμένα μπορείτε να τα βρείτε εναλλακτικά και ως αλεύρι αμυγδάλου. Οι παραπάνω επιλογές σας βοηθούν στο να πειραματιστείτε για το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα σε χριστουγεννιάτικες συνταγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να ετοιμάσετε σαλάτες που να περιέχουν θρυμματισμένα αμύγδαλα από πάνω ή να τα συμπεριλάβετε σε κάποιο δροσερό dressing. Επίσης, μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας εκλεκτά επιδόρπια όπως κουραμπιέδες ή ντόνατ που θα περιέχουν ολόκληρα και θρυμματισμένα αμύγδαλα αντίστοιχα.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ένας άλλος «πρωταγωνιστής» στα χριστουγεννιάτικα μενού. Είναι μια τροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, καθώς συνδυάζεται τέλεια με πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσουμε μισά καρύδια, κομμάτια ή ακόμα και αλεσμένα στις γαρνιτούρες των σαλατών μας, μαζί με ζυμαρικά ή τυρί. Επίσης, συνδυάζονται με φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα ή ντομάτες. Τέλος, τα καρύδια θα δώσουν μια μοναδική γεύση στο ψωμί, στα μαγειρευτά κρέατα και στα επιδόρπια, όπως σε κέικ ή brownies.

Ως γνωστόν, οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα καρύδια με τη σοκολάτα είναι ένας τέλειος συνδυασμός και γι' αυτό το λόγο εμπεριέχονται σε πολλές γιορτινές συνταγές. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν τα καρύδια καλυμμένα με σοκολάτα για να συνοδεύσετε σπιτικό παγωτό και σορμπέ. Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια αλμυρή συνταγή, τότε υπάρχουν δυο ορεκτικά που θα φέρουν «επανάσταση» στο ρεβεγιόν σας: μια τούρτα μανιταριών και καρυδιών ή μια πατέ μανιταριών και καρυδιών, τα οποία μπορείτε να σερβίρετε ζεστά μαζί με τις σαλάτες σας.

Φιστίκια

Τα φιστίκια είναι επίσης πολύ γνωστά για τα Χριστούγεννα. Είναι ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε αλμυρά πιάτα αλλά και στη ζαχαροπλαστική, με τις πιο διαδεδομένες επιλογές να είναι τα ριζότα, οι πίτες και τα κέικ. Χρησιμοποιούνται, επιπλέον, σε σαλάτες, γεμιστά λαχανικά ή ψάρια και, φυσικά, σε σάλτσες για μοναδικά χριστουγεννιάτικα πιάτα.

Αν και έχουμε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε ως δευτερεύον συστατικό, τα φιστίκια μπορούν επίσης να βρεθούν στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων γλυκών σας χάρη σε πολλές συνταγές. Μερικές εξαιρετικές επιλογές για το ρεβεγιόν είναι να ετοιμάσετε για επιδόρπιο ένα μπακλαβά ή το ιταλικό πανφόρτε που θα εκπλήξει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σας φίλους.

Στη Nutriscious γνωρίζουμε όλους τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ξηρούς καρπούς στις χριστουγεννιάτικες συνταγές σας. Επισκεφτείτε άμεσα τη σελίδα μας και ανακαλύψτε τους σε διαφορετικές μορφές που θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε χριστουγεννιάτικες και υγιεινές συνταγές για ένα επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Κι αν ακόμα δεν έχετε σκεφτεί τι να μαγειρέψετε και θέλετε να σχεδιάσετε ένα ιδανικό μενού για τα Χριστούγεννα, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά και από τις εξαιρετικές συνταγές μας.

#BBD0E0 »

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν