Κάντε ένα break… για ξηρούς καρπούς

Κάντε ένα break… για ξηρούς καρπούς

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας απορροφούν αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για ένα… ενεργειακό break.

Τι καλύτερο από το να απολαύσετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια μιας έντονης ημέρας και να πάρετε το ενεργειακό boost που χρειάζεστε!

Πολλές φορές όταν περνάμε την ημέρα μας εκτός σπιτιού στρεφόμαστε την εύκολη λύση, δηλαδή τις επεξεργασμένες, έτοιμες τροφές. Ωστόσο αυτή η επιλογή είναι φτωχή σε θρεπτικά συστατικά ενώ μετά από λίγο θα βρεθούμε πάλι να πεινάμε καθώς το αίσθημα κορεσμού από επεξεργασμένες τροφές δε διαρκεί αρκετά. Οι ξηροί καρποί συνδυάζουν μοναδική γεύση και υψηλή θρεπτική αξία. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία και άμυνα του οργανισμού. Είναι ένα δώρο της φύσης για τον άνθρωπο και εμείς το φέρνουμε κοντά σας μέσα σε πρακτικές συσκευασίες που μπορείτε να παίρνετε παντού μαζί σας.

Μπορείτε για παράδειγμα, να έχετε μαζί σας ένα φακελάκι ξηρούς καρπούς στο γραφείο ή να κάνετε ένα διάλειμμα για σνακ ανάμεσα στις διαφορετικές σας δραστηριότητες. 

Από τη δουλειά στο γυμναστήριο ή από το σχολείο στο φροντιστήριο, όλοι ζούμε σε έντονους ρυθμούς γι’ αυτό χρειάζεται πάντα ένα σνακ στην τσάντα.

Όπου κι αν είστε φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μια μερίδα ξηρούς καρπούς καθώς όχι μόνο θα σας γεμίσει ενέργεια αλλά θα σας κόψει και την όρεξη μέχρι το επόμενο γεύμα. Ειδικά τα φιστίκια είναι γνωστό ότι κόβουν την όρεξη γιατί δημιουργούν έντονο αίσθημα κορεσμού. Επομένως αν θέλετε να κάνετε δίαιτα, είναι ιδανικά για σνακ αρκεί να είναι σε μικρές ποσότητες.

Αν κάνετε καθημερινά μικρά διαλείμματα για ξηρούς καρπούς, τα θετικά αυτής της συνήθειας θα είναι αναρίθμητα και σε λίγο καιρό θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας. Οι ξηροί καρποί έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Ε που βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων του οργανισμού. Παράλληλα είναι φυσικές πηγές πρωτεΐνης. Έτσι, ειδικά αν γυμνάζεστε μια εξαιρετική επιλογή είναι τα καρύδια. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί προσφέρουν στον οργανισμό μας τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται. Φανταστείτε, λοιπόν πόσο μεγάλο καλό θα κάνετε στον οργανισμό σας μακροπρόθεσμα.

Όταν έχετε μια γεμάτη μέρα με πολλές υποχρεώσεις, μην ξεχνάτε να κάνετε μια παύση για να πάρετε μια βαθιά ανάσα. Πάντα υπάρχει χρόνος για ένα διάλειμμα που θα μας δώσει την δύναμη να συνεχίσουμε. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλουν στην καλύτερη ψυχολογία και συγκέντρωση του μυαλού.

Επιπλέον λίγοι ξηροί καρποί κατά την διάρκεια μιας έντονης ημέρας, μπορούν να τονώσουν την μνήμη και την γνωσιακή ικανότητα. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2017 στο Frontiers in Aging Neuroscience έδειξε ότι όσοι συμμετέχοντες κατανάλωναν επαρκή ποσότητα καρυδιών καθημερινά πέτυχαν υψηλότερα σκορ στα γνωσιακά τεστ που υποβλήθηκαν σε αντίθεση με τους συμμετέχοντες που δεν κατανάλωναν καθόλου καρύδια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν στη μέση της ημέρας, τονώστε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας τρώγοντας λίγα ωμά καρύδια.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καρπών ανάλογα με την όρεξη σας και με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Το σίγουρο είναι ότι σας παρέχουμε πάντα τα πιο διαλεκτά υλικά από τους καλύτερους παραγωγούς, παρακολουθώντας βήμα - βήμα την παραγωγική διαδικασία για να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο αναλογικό όφελος προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Δουλεύουμε πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και με ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον. Η βιωσιμότητα είναι η προτεραιότητα μας για αυτόν τον λόγο έχουμε ως αρχή μας το ΄΄τόσο όσο χρειάζεται΄΄ εξοικονομώντας και περιορίζοντας τη σπατάλη χρήσιμων πόρων.

Πηγή: www.frontiersin.org

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν