Ξηροί καρποί: Οι απόλυτοι σύμμαχοι ομορφιάς

Ξηροί καρποί: Οι απόλυτοι σύμμαχοι ομορφιάς

Αν θέλετε λαμπερό δέρμα, δυνατά μαλλιά και νεανική όψη, η φύση έχει ήδη φροντίσει για εσάς. Οι ξηροί καρποί είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών, απαραίτητων για την ευεξία και την ομορφιά. Πριν λοιπόν επενδύσετε στο επόμενο skincare προϊόν, δοκιμάστε παράλληλα να εντάξετε στη διατροφή σας μια μερίδα ξηρούς καρπούς την ημέρα και θα δείτε θαυμαστά αποτελέσματα στην εμφάνισή σας.

Οι ξηροί καρποί είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και το απόλυτο boost ομορφιάς. Πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα, θα αποδειχθούν ο καλύτερός σας σύμμαχος στη μάχη με τον χρόνο καθώς θα σας οπλίσουν με όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός για ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα. Εξάλλου, η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας.

Στη Νutriscious, ελέγχουμε με προσοχή και φροντίδα κάθε στάδιο παραγωγής ώστε να φτάσει σε εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα οφέλη ανά καρπό:

Καρύδια

Αν θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων και να απαλλαγείτε από τις λεπτές γραμμές του προσώπου, έχετε σκεφτεί ποτέ να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τα καρύδια; Τα ωμά καρύδια, είναι φυσική πηγή ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων που είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Το δέρμα μας εκτίθεται καθημερινά σε διάφορους παθογόνους εξωγενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το στρες με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μεγάλος αριθμός ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Τα καρύδια χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες διατηρώντας το σφριγηλό και νεανικό, εμποδίζοντας παράλληλα και τη δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Επιπλέον οι ξηροί καρποί και ειδικά τα καρύδια, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών ενώ παράλληλα θωρακίζουν το δέρμα. Για την ακρίβεια, η βιταμίνη Β7 ή αλλιώς βιοτίνη, συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος ενώ ανακουφίζει από συμπτώματα κνησμού, εκζέματος και δερματίτιδας, προσδίδοντας λεία υφή στο δέρμα. Αν λοιπόν σας ταλαιπωρούν δερματικά προβλήματα, οι ξηροί καρποί θα συμβάλλουν στην λύση του προβλήματος.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν αναδειχθεί σε superfood τα τελευταία χρόνια και φυσικά, όχι άδικα. Η υψηλή θρεπτική τους αξία σε συνδυασμό με την βουτυρένια γεύση, έχουν κάνει τα αμύγδαλα έναν από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς! Πλούσια σε Βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα θα γίνουν ο καλύτερος φίλος του δέρματος σας. Η βιταμίνη Ε είναι μια πολύ σημαντική βιταμίνη για τον οργανισμό και ειδικά για το δέρμα καθώς εμποδίζει τον σχηματισμό των ρυτίδων ενώ παράλληλα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και προσδίδει φυσική λάμψη στο δέρμα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελεί την πιο δημοφιλή φυσική ουσία στα προϊόντα ομορφιάς και στα συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί από τη μια να χρησιμοποιείται ως συστατικό σε κρέμες ομορφιάς όμως είναι εξίσου σημαντικό να λαμβάνουμε τη βιταμίνη Ε και από τις τροφές για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε, βοηθά στην αναδόμηση και ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος καταπολεμώντας τυχόν φθορές από την ηλιακή ακτινοβολία. Τέλος, αν έχετε αδύναμα μαλλιά ή νύχια, φροντίστε να καταναλώνετε μια μερίδα (30 γραμμάρια) αμύγδαλα ημερησίως.

Φιστίκια κελυφωτά

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φιστίκια βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους. Αν θέλετε να χάσετε βάρος αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσετε ένα υγιεινό και πλήρες πρόγραμμα διατροφής τότε μπορείτε να επιλέξετε ως σνακ τα κελυφωτά φιστίκια οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Μπορείτε να επιλέξετε ωμά ή ψημένα φιστίκια, με αλάτι ή ανάλατα ανάλογα με την όρεξή σας. Συνδυάζονται με σαλάτες, γλυκά, μπάρες δημητριακών αλλά είναι πολύ νόστιμα ακόμα και σκέτα. Τα φιστίκια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, κάλλιο, ψευδάργυρο και χαλκό.

Επισκεφτείτε το eshop μας και δοκιμάστε τους πιο νόστιμους και γευστικούς ξηρούς καρπούς! Εύκολα και γρήγορα στην πόρτα σας με ένα κλικ!

Πηγές: www.truefood.gr /www.onmed.gr / www.iatropedia.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν