Ξηροί καρποί: Το boost της καθημερινής μας διατροφής

Ξηροί καρποί: Το boost της καθημερινής μας διατροφής

Οι ξηροί καρποί είναι σίγουρα μια υπερτροφή που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας καθώς περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία. Αυτά τα μικροσκοπικά, λαχταριστά και πεντανόστιμα σνακ περιέχουν μια αποθήκη υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών, τα οποία ενισχύουν το σύστημα εκ των έσω.

Εξάλλου, όπως έχουν υποστηρίξει και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας οι ξηροί καρποί συνίστανται ως υπερτροφές για την καταπολέμηση της αδυναμίας και της κόπωσης. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε αυτούς είναι πολύ σημαντικά καθώς δίνουν ένα boost ενέργειας και ένα αίσθημα πληρότητας που μπορεί να έχει διάρκεια στην ημέρα. 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα με τους ξηρούς καρπούς είναι ότι όποιον και να επιλέξετε θα λάβετε πίσω μια γεύση απόλαυσης και ταυτόχρονα την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσετε τη μέρα σας. Έτσι, με τους θρεπτικούς, νόστιμους και υγιεινούς ξηρούς καρπούς αφενός θα λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία για την υγεία και αφετέρου θα ενισχύετε την καθημερινή σας διατροφή.

Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι ξηροί καρποί σε ενέργεια;

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ένα αρκετά νόστιμο και θρεπτικό σνακ που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους αθλητές, αφού προσφέρει άφθονη ενέργεια σε μορφή υδατάνθρακα ή υγιεινών λιπαρών και ειδικά σε συνδυασμό με τις φυτικές πρωτεΐνες. Αυτό φυσικά δε συμβαίνει τυχαία καθώς αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και βιταμίνες όπως αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που προάγουν τον μεταβολισμό της ενέργειας.

Φιστίκια 

Τα φιστίκια αποτελούν ένα σνακ υψηλής διατροφικής αξίας που σας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας. Τραγανά, υγιεινά και πεντανόστιμα περιέχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και έχουν τη δυνατότητα να αποτρέπουν την υψηλή αρτηριακή πίεση μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης σε όσους διατρέχουν κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Επιπλέον, αυτοί οι ξηροί καρποί ενδείκνυνται σε περιόδους απώλειας βάρους.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι επίσης μια υγιεινή τροφή, η οποία είναι υψηλή στα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, τα οποία δίνουν με τη σειρά τους ένα boost ενέργειας σε κάθε τομέα της υγείας σας. Μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών που περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, της βιταμίνης Ε καθώς επίσης και των αντιφλεγμονωδών ω-3 λιπαρών οξέων. Εκτός αυτού, περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από οποιονδήποτε ξηρό καρπό που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Πώς θα τους εντάξετε στο διατροφικό σας πλάνο;

Όλοι οι ξηροί καρποί και ιδιαίτερα όσοι αναφέραμε παραπάνω μπορούν χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά να προστατεύσουν την υγεία σας και να λειτουργήσουν ως οπλοστάσιο στην καθημερινής σας διατροφή. Ωστόσο, για να τους εντάξετε στη διατροφή σας θα πρέπει να σκεφτείτε πως λόγω υψηλής θερμιδικής αξίας θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να τους προσθέσετε στο διατροφικό σας πλάνο, είτε αυτό πρόκειται για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό ή βραδινό. Ανάλογα κάθε φορά με την ώρα της ημέρας έχετε τη δυνατότητα να τα καταναλώσετε σκέτα ως σνακ ή ως συστατικά στα κυρίως γεύματά σας. Και στις δύο περιπτώσεις θα απολαύσετε την τραγανή υφή και την πλούσια αρωματική γεύση τους, που έρχεται σε αναλογία με κορυφαία ποιότητα.  

Στη Nutriscious μπορείτε να γευτείτε αυτούς τους μοναδικούς ξηρούς καρπούς που θα σας δώσουν μια ξεχωριστή ενέργεια έτσι ώστε να απολαμβάνετε εσείς και οι αγαπημένοι σας κάθε στιγμή, καταναλώνοντας νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά σνακ οποιαδήποτε ώρα.

Πηγή: ensomati.gr, diatrofikiagogi.gr, onmed.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν