Ξηροί καρποί: Το καλύτερο σνακ για το ταξίδι σας

Ξηροί καρποί: Το καλύτερο σνακ για το ταξίδι σας

Πολλές φορές η προετοιμασία για τις καλοκαιρινές διακοπές μετατρέπεται συχνά σε ένα χάος από αμέτρητες λίστες για πράγματα που χρειάζεστε να πάρετε μαζί σας για το εξοχικό, το ξενοδοχείο, την παραλία, το ταξίδι σας. Ειδικά, όταν πρόκειται για οικογένεια με μικρά παιδιά τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, εκτός από αυτά τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεστε για το ταξίδι σας, δεν μπορείτε να ξεχάσετε τα σνακ που θα σας γεμίσουν ενέργεια. 

Αν είστε κι εσείς άνθρωποι της τελευταίας στιγμής πιθανότατα τα σνακ να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που έχετε στο μυαλό σας, τσεκάροντας τη λίστα με όλα όσα χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Και καθώς σε όλους μας έχει τύχει να καθυστερήσουμε και να καταλήγουμε να αγοράζουμε κάτι γρήγορο από το δρόμο… θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν μερικά υγιεινά σνακ που μπορείτε να τα έχετε οπουδήποτε μαζί μας, χωρίς να φοβάστε ότι θα χαλάσουν.

Φυσικά και μιλάμε για τους θρεπτικούς ξηρούς καρπούς της Nutriscious που αποτελούν ένα νόστιμο, υγιεινό και τραγανό σνακ που μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους έως ότου απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα. Όπως και να έχει είναι ένα απολαυστικό σνακ που μπορείτε να φυλάσσετε στην τσάντα σας και να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 

Γιατί να επιλέξετε ξηρούς καρπούς για το ταξίδι σας;

Οι ξηροί καρποί είναι μια τροφή με πλούσια θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλαπλά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν στη σύσταση και στην αξία τους, φανερώνεται πως αυτό το μοναδικό σνακ περιέχει σε μεγάλο βαθμό πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (δηλαδή υγιεινά λίπη), φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο) και πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι ειδικοί σε θέματα υγείας συστήνουν να καταναλώνουμε καθημερινά ξηρούς καρπούς, χωρίς ωστόσο να ξεπερνάμε το όριο ημερήσιας κατανάλωσης. Κι αυτό γιατί αυτά τα μοναδικά σνακ έχουν υψηλή θερμιδική αξία και θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Μια χούφτα από ξηρούς καρπούς ή αλλιώς περίπου 30 γραμμάρια είναι η ιδανική συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Οφέλη από την κατανάλωση των ξηρών καρπών

Εκτός από χορταστικοί, οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης μια ποικιλία πολλών θρεπτικών συστατικών και ισχυρών αντιοξειδωτικών. Για παράδειγμα, τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν την καρδιά. Τα φουντούκια έχουν υψηλότερη ποσότητα φυλλικού οξέος από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό, κι έτσι προάγουν την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων ενώ είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά. Και τέλος, τα αμύγδαλα φαίνεται να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία συνολικά.

Ενώ ορισμένοι ξηροί καρποί περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από άλλους, ερευνητές της υγείας ανακάλυψαν ότι, στο σύνολό τους, όλοι οι ξηροί καρποί μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση μιας «καλής» υγείας. Επομένως, όποιον ξηρό καρπό και να επιλέξετε θα επωφεληθείτε από τα μοναδικά τους συστατικά και θα τους απολαύσετε.

Μπείτε στη σελίδα της Nutriscious και επιλέξετε τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς ανάμεσα σε φιστίκια, αμύγδαλα και καρύδια και γεμίστε τις βαλίτσες σας με τις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης. Για να έχετε πάντα κάτι πρόχειρο να τσιμπολογήσετε σε περίπτωση που σας πιάσει στο δρόμο μια ξαφνική λιγούρα. 

Πηγή: onmed.gr, therapia.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν