Οφέλη των ξηρών καρπών στην ανάπτυξη των παιδιών

Οφέλη των ξηρών καρπών στην ανάπτυξη των παιδιών

Οι ξηροί καρποί είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Έχουν υψηλή διατροφική αξία και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αντιληφθεί την μεγάλη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών γι΄αυτό και αποτελούσαν από τα αρχαία κιόλας χρόνια μέρος της διατροφής τους, καθώς πίστευαν ότι η κατανάλωσή τους ωφελεί σώμα και πνεύμα.

Ποια είναι όμως τα οφέλη των ξηρών καρπών στην ανάπτυξη των παιδιών; Με ποιο τρόπο συμβάλλουν στην υγεία τους; Πώς μπορούμε να εντάξουμε τους ξηρούς καρπούς στην διατροφή τους; 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς γονείς σχετικά με τη σωστή διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών. Πράγματι, οι ξηροί καρποί έχουν πολυάριθμα οφέλη στην ανάπτυξη των παιδιών και παράλληλα είναι μια νόστιμη επιλογή που “πάει” παντού.  

Ποια είναι τα οφέλη των ξηρών καρπών;

Οι ξηροί καρποί αποτελούν την καλύτερη πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας που χρειάζονται τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων τα οποία είναι χρήσιμα συστατικά για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών. Οι πρωτεΐνες “χτίζουν’’ τη μυϊκή μάζα του σώματος και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των κυττάρων. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί βοηθούν και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών ενισχύει τις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την μνήμη, την μάθηση και τη γνώση. Για παράδειγμα, τα φιστίκια, παράγουν μεγαλύτερη απόκριση του γάμμα κύματος του εγκεφάλου που ενισχύει τη γνωστική επεξεργασία, τη διατήρηση πληροφοριών και την αντίληψη. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και υδατάνθρακες για την ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού ενώ παράλληλα, αποτελούν πηγή βιταμινών Β και Ε.

Πώς μπορούμε να εντάξουμε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή των παιδιών;

Τα παιδιά αγαπούν τα γρήγορα και γευστικά σνακ. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα θρεπτικό και τραγανό σνακ, όπως οι ξηροί καρποί Nutriscious; Οι επιλογές σε καρπούς είναι πολλές και το θετικό είναι ότι οι ξηροί καρποί συνδυάζονται εύκολα με πολλά γεύματα και συνταγές για να μην λείπουν ποτέ από την καθημερινή διατροφή των μικρών μας φίλων. Αν τα παιδιά σας θέλουν ένα τραγανό σνακ για το σχολείο, οι συσκευασίες ξηρων καρπών της Nutriscious είναι η καλύτερη επιλογή. Οι πρακτικές συσκευασίες περιέχουν 7 μερίδες των 30 γραμμαρίων, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας. Τα παιδιά μπορούν να έχουν πάντα μια μερίδα στην τσάντα τους στο σχολείο, στο φροντιστήριο, ή στις εξωσχολικές δραστηριότητες για να τους δώσει στη στιγμή την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζονται. 

Στις μέρες μας, τα παιδιά και οι έφηβοι ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες. Γιατί λοιπόν να καταφεύγουν σε συσκευασμένα τρόφιμα με χαμηλή διατροφική αξία, ενώ υπάρχει μια υγιεινή και νόστιμη λύση, όπως αυτή των ξηρών καρπών;

Μια καλή εναλλακτική είναι να φτιάξετε για τα παιδιά σας θρεπτικές μπάρες δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή energy balls με βρώμη και αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Για το πρωινό ή το απογευματινό τους γεύμα, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό και νόστιμο από γιαούρτι με μέλι και αμύγδαλα. Σίγουρα θα το λατρέψουν!

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία να φροντίζουν τη διατροφή τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν σωστές συνήθειες ως ενήλικες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερούνται τις λιχουδιές, απλά η κατανάλωσή τους πρέπει να πραγματοποιείται με μέτρο.

Οι ξηροί καρποί Nutriscious είναι επιλεγμένοι με φροντίδα και αγάπη. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο συνεισφέροντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Σεβόμαστε το περιβάλλον περιορίζοντας την σπατάλη χρήσιμων πόρων και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε εσάς και τα παιδιά σας θρεπτικούς και γευστικούς ξηρούς καρπούς. Η ποιότητα είναι προτεραιότητά μας! 

Επισκεφθείτε το eshop μας σήμερα και ξεκινήστε το πιο απολαυστικό ταξίδι!

Πηγές: pharmnet.gr emedi.gr mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν