Πώς να χρησιμοποιήσετε τους ξηρούς καρπούς στη μαγειρική;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους ξηρούς καρπούς στη μαγειρική;

Χορταστικοί και νόστιμοι, οι ξηροί καρποί μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχα πιάτα για κάθε περίσταση. Από τα επιδόρπια μέχρι τα κυρίως γεύματα, μπορούν να προσδώσουν μια φανταστική τραγανή υφή και να προσθέσουν γεύση σε όλα. Γι' αυτό θα διαπιστώσετε ότι αποτελούν, κι αυτό όχι τυχαία, ένα αναπόσπαστο μέρος τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνής γαστρονομίας.

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ξηροί καρποί είναι ένα νόστιμο, υγιεινό σνακ για να το απολαύσετε σκέτο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης συνδυαστικά και με μια σειρά από άλλα τρόφιμα έτσι ώστε να δημιουργήσουν εκπληκτικές και νόστιμες συνταγές που θα ενθουσιάσουν και θα λατρέψουν όλοι σε κάθε περίσταση. 

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε καρύδια σε πράσινα φασόλια ή ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα στα δημητριακά σας. Μπορείτε ακόμη και να βυθίσετε το ψάρι ή το γεύμα σας σε υγρή βάση (νερό ή λεμόνι) και να το καλύψετε με ψιλοκομμένα φιστίκια και μια σειρά από μπαχαρικά για να κάνετε την πρωτεΐνη να είναι πιο συναρπαστική και πιο νόστιμη.

Με ποιους άλλους τρόπους όμως μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική;

Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα κάσιους, τα μακαντάμια, τα πεκάν και τα φιστίκια Αιγίνης είναι μερικοί μόνο από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς σήμερα, οι οποίοι είναι νόστιμοι, θρεπτικοί και αγαπημένοι στους περισσότερους από εμάς. Μπορεί να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών που συνηθίζεται να καταναλώνεται κυρίως ως σνακ, αλλά μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε και στην μαγειρική σας! Προμηθευτείτε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς από τη Nutriscious και ετοιμάστε τις δικές γευστικές δημιουργίες!

Πάρτε μερικές ιδέες από τις παρακάτω συνταγές:

1. Καρύκευμα παναρίσματος για συνταγές κρέατος

Εάν μαγειρεύετε συχνά τηγανιτά, ετοιμάστε ένα απολαυστικό καρύκευμα παναρίσματος. Αλέστε ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια και φιστίκια και απλώστε το μείγμα πάνω από τα αγαπημένα σας λαχανικά, το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι σας. 

Έτσι θα διατηρήσετε την υγρασία και την τραγανή υφή του φαγητού σας. Ένα ιδιαίτερο μείγμα, ιδανικό τόσο για κρεατικά όσο και για θαλασσινά.

2. Βούτυρο ξηρών καρπών

Τι θα λέγατε για ένα πιο υγιεινό βούτυρο; Τοποθετήστε απλώς τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς στη μηχανή του μπλέντερ για 3-4 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.  

Έτσι θα έχετε ένα απολαυστικό βούτυρο με μια υγιεινή και βελούδινη υφή. Το συγκεκριμένο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιεί ιδανικά ως άλειμμα σε τηγανίτες, κρέπες, ψωμί, τοστ.

3. Σοκολατένιο άλειμμα

Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε το δικό σας άλειμμα σοκολάτας; Φτιάχνεται πανεύκολα, και είναι και πολύ νόστιμο! Εδώ θα χρειαστείτε φουντούκια τα οποία απλώς θα τα τοποθετήσετε στο μπλέντερ σας, και προσθέτοντας ένα οποιοδήποτε γλυκαντικό, με λίγο εκχύλισμα βανίλιας και κακάο θα έχετε ετοιμάσει το τέλειο άλειμμα σοκολάτας. 

4. Ξηροί καρποί από αλεύρι

Τοποθετήστε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια) στο μπλέντερ, ανακατέψτε τους για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τρίμμα και έτοιμο! Το τέλειο αλεύρι χωρίς γλουτένη.

5. Μπάρες δημητριακών

Χρειάζεστε ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ; Φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών στο σπίτι! Είναι εξαιρετικά εύκολες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψήσετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς και να τους ανακατέψετε μαζί με λίγα δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, μέλι, και ταχίνι!  

6. Σαλάτες

Όπως είναι φυσικό, οι ξηροί καρποί δεν μπορούν να λείπουν από τις σαλάτες σας. Ο μοναδικός συνδυασμός ενός αλμυρού ξηρού καρπού με τη μουστάρδα και το μέλι αποτελεί ένα υπεργευστικό dressing για την πράσινη σαλάτα σας. Διαφορετικά μπορείτε να τους προσθέσετε ολόκληρους ή χοντροκομμένους και να απολαύσετε την υπέροχη υφή τους. 

Η Nutriscious μπορεί να σας δίνει τις ιδέες και την πρώτη ύλη μέσα από τους κορυφαίους σε ποιότητα ξηρούς καρπούς της, ωστόσο είναι στο χέρι σας να τις εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο για να απολαύσετε την ανεπανάληπτη και μοναδική τους γεύση. 

Πηγή: besthealthmag.ca, mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν