Πόσα φιστίκια επιτρέπεται να καταναλώνετε μέσα στην ημέρα;

Πόσα φιστίκια επιτρέπεται να καταναλώνετε μέσα στην ημέρα;

Ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ στις μέρες μας είναι αναμφισβήτητα οι ξηροί καρποί. Μέσω αυτών λαμβάνουμε καθημερινά ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών στοιχείων που είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Γι΄αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, συνδυαστικά φυσικά με μια ισορροπημένη διατροφή.

Τα φιστίκια φαίνεται να παρέχουν περισσότερο από το 25% της συνολικής πρωτεΐνης και των υγιεινών λιπαρών σε μια τυπική διατροφή. Δεδομένου ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά θεωρούνται ως μια από τις πιο υγιεινές τροφές χάρη στα πολλαπλά τους οφέλη. Συνεπώς, όλα αυτά τα καθιστούν μια εξαιρετική προσθήκη σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα διατροφής και μια ιδανική επιλογή για όλους.

Μπορεί τα φιστίκια να είναι υγιεινά και θρεπτικά και να κάνουν καλό στην υγεία σας, ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο ώστε να αποφεύγεται η πιθανή αύξηση του βάρους. Παρακάτω, θα μάθετε ακριβώς ποια θα πρέπει να είναι η ημερήσια ποσότητα αυτών των ξηρών καρπών καθώς και ποια είναι τα σημαντικά οφέλη τους για την υγεία.

Πόσα φιστίκια επιτρέπεται να καταναλώνετε την ημέρα;

Τα φιστίκια αποτελούν μια υγιεινή τροφή αλλά παρόλα αυτά δε θα πρέπει να καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό διότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και περιέχουν πολλές θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει πάνω σε αυτό το θέμα ενδείκνυται το μέσο συνιστώμενο όριο κατανάλωσης να είναι περίπου στα 30 γραμμάρια, δηλαδή 28 φιστίκια.

Στη Nutriscious μπορείτε να βρείτε τα φιστίκια έτοιμα και συσκευασμένα στην κατάλληλη ποσότητα και να τα απολαύσετε με καθημερινή χρήση σε βάθος μιας ολόκληρης εβδομάδας. Κι αυτό γιατί περιέχουν επτά σακουλάκια με 30γρ. φιστίκια το καθένα. Επομένως, μπορείτε να τα έχετε οποιαδήποτε στιγμή στη τσάντα σας και να τα απολαμβάνετε όποτε θελήσετε.

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση φιστικιών

  • Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα πολλά οφέλη των φιστικιών περιλαμβάνουν ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, πλούσια σε πρωτεΐνες και καλή πηγή φυτικών ινών. Είναι εύκολο να τα προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση από άλλα σνακ.
  • Ενισχύουν την ενέργειά σας. Τα φιστίκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ενέργειάς σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξησή της. Τέλος, οι βιταμίνες Β μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κόπωσης και να τονώσουν τη διάθεσή σας.
  • Κάνουν καλό στην καρδιά σας. Τα φιστίκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.
  • Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η κατανάλωση φιστικιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων έως και 40%. Αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου και καλίου. Η βιταμίνη Ε και το μαγνήσιο μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων σας.
  • Καλή πηγή σιδήρου. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή σιδήρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία του αίματος. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης που μεταφέρει οξυγόνο στο σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Καλή πηγή πρωτεΐνης. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιών μυών και οστών. Μπορούν, επίσης, να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Αν εμπιστευτείτε τη Nutriscious δε χρειάζεται να κάτσετε να μετρήσετε πόσα φιστίκια πρέπει να καταναλώσετε μέσα στην ημέρα. Τώρα με τις «έξυπνες» συσκευασίες εβδομαδιαίας κατανάλωσης μπορείτε να καταναλώνετε τόσο εσείς όσο και οι αγαπημένοι σας την κατάλληλη ποσότητα έτσι ώστε να τα απολαμβάνετε με μέτρο και να παραμένετε υγιείς.

Πηγή: healthstories.gr, medicalandbeauty.gr, mednutrition.gr

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν